iPod nano (4:a generationen) - Teknisk information

Mått och vikt

Höjd:
90,7 mm
Bredd:
38,7 mm
Djup:
6,2 mm
Vikt:
36,8 gram1

Kapacitet

• 8 eller 16 GB flashenhet2
  • Rymmer upp till 2 000 eller 4 000 låtar i 128 kbit/s AAC-format3
  • Rymmer upp till 7 000 eller 14 000 bilder som kan visas på iPod4
  • Rymmer upp till 8 eller 16 timmar video5
  • Lagrar data via USB-flashenhet

Hjälpmedel

• Med talade menyer kan lyssnaren höra många av alternativen i menyer, låttitlar och artister utan att titta på skärmen.
  • Det går också att välja ett större typsnitt så att menyerna blir lättare att läsa.
  • En högupplöst LCD-skärm med justerbar kontrast och inställningar för bakgrundsbelysning gör det enklare att läsa i dåligt ljus.
  • Om det finns text i videor visas den vit på svart bakgrund med ett läsbart typsnitt med hög konstrast.

Miljörapport

iPod nano visar på Apples kontinuerliga utveckling av miljötänkandet. Den har utformats med följande delar som minskar dess miljöpåverkan:

• Arsenikfritt glas
  • Inga bromerade flamskyddsmedel
  • Kvicksilverfri
  • PVC-fri
  • Ett återvinningsbart hölje helt i aluminium

Bildskärm

• 2-tums (diagonalt) LCD-skärm med blåvit bakgrundsbelysning
  • 320 x 240 bildpunkters upplösning vid 204 punkter per tum

Ljud

• Frekvensomfång: 20 till 20 000 Hz
  • Ljudformat som stöds: AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, AIFF och WAV
  • Inställningsbar maximal volymgräns

Hörlurar

• Hörlurar
  • Frekvensomfång: 20 till 20 000 Hz
  • Impedans: 32 ohm

Video

• H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

Språk

• Danska, engelska, finska, franska, förenklad kinesiska, grekiska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tjeckiska, traditionell kinesiska, turkiska, tyska och ungerska
  • Utökat språkstöd för visning av låtar, album och artistinformation: bulgariska, kroatiska, rumänska, serbiska, slovakiska, slovenska, thailändska, ukrainska och vietnamesiska

Vad som ingår

• iPod nano
  • Hörlurar
  • USB 2.0-kabel
  • Dockadapter
  • Introduktionshandbok

Anslutningar

• Dockkontakt
  • 3,5 mm uttag för stereohörlurar

Knappar och reglage på enheten

• Låsknapp
  • Klickhjul

Batteri och nätanslutning6

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri
  • Uppspelningstider
    • Musik: Upp till 24 timmar vid full uppladdning
    • Video: Upp till 4 timmar vid full uppladdning
  • Uppladdning via USB-anslutning till dator eller nätadapter (säljs separat)
    • Snabbuppladdning: cirka 1,5 timme (batteriet laddas upp till 80 %)
    • Fullständig uppladdning: cirka 3 timmar

Systemkrav för Mac

• Mac-dator med USB 2.0-port
  • Mac OS X 10.4.11 eller senare
  • iTunes 8 eller senare7

Systemkrav för Windows

• PC med USB 2.0-port
  • Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3
  • iTunes 8 eller senare7

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 till 35 °C
  • Temperatur vid förvaring: -20 till 85 °C
    (-4 till 113 °F)
  • Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)
  • Höjd över havet vid användning: 3000m (10 000 fot)

Jämförelsetabell

iPod shuffle iPod nano iPod classic iPod touch
Lagring 1 GB 2 GB 8 GB 16 GB 120 GB 8 GB 16 GB 32 GB
Låtar 240 500 1,000 2,000 30,000 1,750 3,500 7,000
Batteritid Upp till 12 timmar musikuppspelning Upp till 24 timmar musikuppspelning, upp till 4 timmar videouppspelning Upp till 36 timmar musikuppspelning, upp till 6 timmar videouppspelning Upp till 36 timmar musikuppspelning, upp till 6 timmar videouppspelning
Bildskärm   2-tums (diagonalt) LCD-färgskärm med LED-belysning 2,5-tums (diagonalt) LCD-färgskärm med LED-belysning 3,5-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm med widescreenformat
Uttag Ministereouttag Dockkontakt,ministereouttag Dockkontakt,ministereouttag Dockkontakt,ministereouttag
Anslutningar USB via dockningsstation som följer med USB via dockkontakt, komponent- och kompositvideo via dockkontakt (med AV-kablar, säljs separat), ljud via hörlursuttag USB via dockkontakt, komponent- och kompositvideo via dockkontakt (med AV-kablar, säljs separat), ljud via hörlursuttag USB via dockkontakt, komponent- och kompositvideo via dockkontakt (med AV-kablar, säljs separat), ljud via hörlursuttag
Trådlös anslutning       Wi-Fi (802.11b/g)
Inbyggt stöd för Nike + iPod
Den platsbaserade tjänsten Kartor
Uppladdningstid Ungefär 4 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 2 timmar) Ungefär 3 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 1,5 timme) Ungefär 4 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 2 timmar) Ungefär 4 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 2 timmar)
Ljud AAC (8 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (8 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), WAV och AIFF AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, WAV och AIFF AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, WAV och AIFF AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, WAV och AIFF
Bilder   Synkroniserar bilder som kan visas på iPod i formaten JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (endast Mac) och PNG Synkroniserar bilder som kan visas på iPod i formaten JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (endast Mac) och PNG Synkroniserar bilder som kan visas på iPod i formaten JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (endast Mac) och PNG
Video   H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov
Mått 2,7 x 4,1 x 1,1cm
(1,07 x 1,62 x 0,41 tum) inklusive klämma
9,1 x 3,9 x 0,6cm
(3,6 x 1,5 x 0,24 tum)
10,4 x 6,2 x 1,1cm
(4,1 x 2,4 x 0,41 tum)
11,0 x 6,2 x 0,9cm
(4,3 x 2,4 x 0,33 tum)
Vikt 15,6 gram 36,8 gram 140 gram 115 gram
Tillbehör som ingår Hörlurar, USB-dockningsstation Hörlurar, USB-kabel, dockadapter Hörlurar, USB-kabel, dockadapter Hörlurar, USB-kabel, dockadapter, rengöringsduk

Accessories

In-Ear Headphones with Remote and Mic

Engineered for extreme clarity and audio accuracy, these headphones let you hear musical details you’ve been missing.

Earphones with Remote and Mic

These earbud headphones have convenient buttons that let you adjust volume and control music and video playback.

Universal Dock with Remote

Get easy access to a USB port for charging and syncing your iPod or for connecting to a TV or speakers.

• Apple iPod Radio Remote
  • Apple Composite AV Cable
  • Apple Component AV Cable
  • Apple Dock Connector to USB Cable
  • iPod Universal Dock Adapter 3-Pack

See more accessories in the Apple Online Store

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.
  2. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.
  3. Musikkapaciteten är beräknad på fyra minuter per låt och kodning i AAC-format med 128 Kbit/s. Den faktiska kapaciteten varierar beroende på innehåll.
  4. Bildkapaciteten är beräknad utifrån bilder som går att visa på iPod och som överförts från iTunes.
  5. Videokapaciteten är beräknad på H.264-video i 1,5 Mbit/s och upplösningen 640 x 480 kombinerat med ljud i 128 Kbit/s. Faktisk kapacitet varierar beroende på innehåll.
  6. Testerna utfördes av Apple i augusti 2008 på maskinvara och programvara som ännu inte var i produktion. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår, en blandning av innehåll som importerats från CD-skivor med iTunes (128 kbit/s AAC) och innehåll som köpts från iTunes Store (128 kbit/s AAC). Videomaterialet var inköpt från iTunes Store. Batteritesterna utförs med specifika iPod-enheter och de faktiska resultaten kan variera. Uppladdningsbara batterier kan bara laddas upp ett begränsat antal gånger och måste till slut bytas ut (se www.apple.com/se/support/ipod/service/battery). Batteriets livslängd och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Läs www.apple.com/se/batteries om du vill veta mer.
  7. iPod och iTunes är enbart till för laglig kopiering och kopiering som upphovsrättsinnehavaren har gett sitt tillstånd till. Stjäl inte musik.
Publiceringsdatum: 25 juli 2017