iPod touch (2:a generationen) - Teknisk information

Mått och vikt

Höjd:
110 mm
Bredd:
61.8 mm
Djup:
8.5 mm
Vikt:
115 gram

Kapacitet

• 8, 16 eller 32 GB flashenhet1
  • Rymmer upp till 1 750, 3 500 eller 7 000 låtar i 128 kbit/s AAC-format2
  • Rymmer upp till 10 000, 20 000 eller 25 000 bilder som kan visas på iPod3
  • Rymmer upp till 10, 20 eller 40 timmar video4

Trådlöst5

• Wi-Fi (802.11b/g)
  • Inbyggt stöd för Nike + iPod
  • Den platsbaserade tjänsten Kartor6

Följande ingår

• iPod touch
  • Hörlurar
  • USB 2.0-kabel
  • Dockadapter
  • Rengöringsduk
  • Introduktionshandbok

Miljörapport

iPod touch visar på Apples kontinuerliga utveckling av miljötänkandet. Den har utformats med följande delar som minskar dess miljöpåverkan:

• iPod, hörlurar och USB-kabel är fria från PVC och bromerade flamskyddsmedel.
  • Kvicksilverfri LCD-skärm
  • Arsenikfritt glas i LCD-skärm och pekskärm
  • Återvinningsbart hölje i rostfritt stål

Bildskärm

• 3,5-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm med widescreenformat
  • 480 x 320 punkters upplösning vid 163 punkter per tum

Ljud

• Frekvensomfång: 20 till 20 000 Hz
  • Ljudformat som stöds: AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, AIFF och WAV

Hörlurar

• Hörlurar
  • Frekvensomfång: 20 till 20 000 Hz
  • Impedans: 32 ohm

TV och video

• Stöd för 480p och 576p för komponent-TV-utgång
  • H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

Språk

• Stöd för 17 språk: Engelska, franska, tyska, japanska, nederländska, italienska, spanska, portugisiska, danska, finska, norska, svenska, koreanska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, ryska, polska
  • Stöd för 30 internationella tangentbord: Engelska (USA och Storbritannien), tjeckiska, danska, tyska, spanska, finska, estniska, franska (Frankrike och Kanada), kroatiska, ungerska, isländska, italienska, japanska (QWERTY och kana), koreanska, litauiska, lettiska, norska, nederländska, polska, portugisiska (Brasilien och Portugal), rumänska, ryska, slovakiska, svenska, turkiska, förenklad kinesiska (handskrift och pinyin), traditionell kinesiska (handskrift och pinyin)
  • Stöd för 19 ordböcker: Engelska (USA och Storbritannien), danska, tyska, spanska, finska, franska (Frankrike och Kanada), italienska, japanska, norska, nederländska, polska, portugisiska (Brasilien och Portugal), ryska, svenska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska

Anslutningar

• Dockkontakt
  • 3,5 mm uttag för stereohörlurar

Knappar och reglage på enheten

• Viloläge/aktivering
  • Höjning/sänkning av volymen
  • Hemknappen

Batteri och nätanslutning7

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri
  • Uppspelningstider
    • Musik: Upp till 36 timmar vid full uppladdning
    • Video: Upp till 6 timmar vid full uppladdning
  • Uppladdning via USB-anslutning till dator eller nätadapter (säljs separat)
    • Snabbuppladdning: cirka 2 timmar (batteriet laddas upp till 80 %)
    • Fullständig uppladdning: cirka 4 timmar

Systemkrav för Mac

• Mac-dator med USB 2.0-port
  • Mac OS X 10.4.10 eller senare
  • iTunes 8 eller senare8

Systemkrav för Windows

• PC med USB 2.0-port
  • Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 2 eller senare
  • iTunes 8 eller senare8

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 till 35 °C
  • Temperatur vid förvaring: -20° till 45 °C
  • Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)
  • Höjd över havet vid användning: 3000 m

Jämförelsetabell

iPod shuffle iPod nano iPod classic iPod touch
Lagring 1 GB 2 GB 8 GB 16 GB 120 GB 8 GB 16 GB 32 GB
Låtar 240 500 1,000 2,000 30,000 1,750 3,500 7,000
Batteritid Upp till 12 timmar musikuppspelning Upp till 24 timmar musikuppspelning, upp till 4 timmar videouppspelning Upp till 36 timmar musikuppspelning, upp till 6 timmar videouppspelning Upp till 36 timmar musikuppspelning, upp till 6 timmar videouppspelning
Bildskärm   2-tums (diagonalt) LCD-färgskärm med LED-belysning 2,5-tums (diagonalt) LCD-färgskärm med LED-belysning 3,5-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm med widescreenformat
Uttag Ministereouttag Dockkontakt,ministereouttag Dockkontakt,ministereouttag Dockkontakt,ministereouttag
Anslutningar USB via dockningsstation som följer med USB via dockkontakt, komponent- och kompositvideo via dockkontakt (med AV-kablar, säljs separat), ljud via hörlursuttag USB via dockkontakt, komponent- och kompositvideo via dockkontakt (med AV-kablar, säljs separat), ljud via hörlursuttag USB via dockkontakt, komponent- och kompositvideo via dockkontakt (med AV-kablar, säljs separat), ljud via hörlursuttag
Trådlös anslutning       Wi-Fi (802.11b/g)
Inbyggt stöd för Nike + iPod
Den platsbaserade tjänsten Kartor
Uppladdningstid Ungefär 4 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 2 timmar) Ungefär 3 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 1,5 timme) Ungefär 4 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 2 timmar) Ungefär 4 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 2 timmar)
Ljud AAC (8 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (8 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), WAV och AIFF AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, WAV och AIFF AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, WAV och AIFF AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, WAV och AIFF
Bilder   Synkroniserar bilder som kan visas på iPod i formaten JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (endast Mac) och PNG Synkroniserar bilder som kan visas på iPod i formaten JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (endast Mac) och PNG Synkroniserar bilder som kan visas på iPod i formaten JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (endast Mac) och PNG
Video   H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov
Mått 2,7 x 4,1 x 1,1 cm
(1,07 x 1,62 x 0,41 tum) inklusive klämma
9,1 x 3,9 x 0,6 cm
(3,6 x 1,5 x 0,24 tum)
10,4 x 6,2 x 1,1 cm
(4,1 x 2,4 x 0,41 tum)
11,0 x 6,2 x 0,9 cm
(4,3 x 2,4 x 0,33 tum)
Vikt 15,6 gram 36,8 gram 140 gram 115 gram
Tillbehör som ingår Hörlurar, USB-dockningsstation Hörlurar, USB-kabel, dockadapter Hörlurar, USB-kabel, dockadapter Hörlurar, USB-kabel, dockadapter, rengöringsduk

Accessories

In-Ear-hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

Hör ljuddetaljerna i musiken som du aldrig hört dem förut.

Hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

Styr iPod nano utan att du ens behöver ta upp den ur fickan, tack vare bekväma knappar.

Universal Dock med fjärrkontroll

Ladda och synka din iPod eller koppla den till en TV eller högtalare med det här bekväma tillbehöret.

• Apple iPod Radio Remote
  • Apple Composite AV Cable
  • Apple Component AV Cable
  • Apple Dock Connector to USB Cable
  • iPod Universal Dock Adapter 3-Pack

Välj bland fler tillbehör hos Apple Online Store

1. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.
  2. Musikkapaciteten är beräknad på fyra minuter per låt och kodning i AAC-format med 128 kbit/s. Den faktiska kapaciteten varierar beroende på innehåll.
  3. Bildkapaciteten är beräknad utifrån bilder som går att visa på iPod och som överförts från iTunes.
  4. Videokapaciteten är beräknad på H.264-video i 1,5 Mbit/s och upplösningen 640 x 480 kombinerat med ljud i 128 Kbit/s. Faktisk kapacitet varierar beroende på innehåll.
  5. Kräver Internetanslutning, som kan vara avgiftsbelagd. Bredband rekommenderas.
  6. I iPod touch-modeller med Kartor hittar kartprogrammet din ungefärliga position med hjälp av den uppskattade närheten till kända Wi-Fi-nätverk (när sådana finns och är påslagna). Ju säkrare den tillgängliga informationen är desto mindre visas cirkeln som markerar din position på kartan. Denna funktion är inte tillgänglig i alla områden. Kända Wi-Fi-nätverk finns främst i städer. Den information som samlas in för att ta fram din position identifierar dig inte personligen. Om du inte vill att sådana data ska samlas in ska du inte aktivera den här funktionen. Att inte aktivera den här funktionen påverkar inte övrig funktionalitet hos iPod touch.
  7. Testerna utfördes av Apple i augusti 2008 på maskinvara och programvara som ännu inte var i produktion. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår importerade från CD med iTunes (128 Kbit/s AAC) och köptes från iTunes Store (128 Kbit/s AAC). Videomaterialet var inköpt från iTunes Store. iPod-enheterna var associerade till ett Wi-Fi-nätverk och ”Automatisk ljusstyrka” var av. Alla andra inställningar var de förvalda. Batteritesterna utförs med specifika iPod-enheter och de faktiska resultaten kan variera. Uppladdningsbara batterier kan bara laddas upp ett begränsat antal gånger och måste till slut bytas ut (se www.apple.com/se/support/ipod/service/battery). Batteriets livslängd och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Se www.apple.com/se/batteries om du vill veta mer.
  8. iPod och iTunes är enbart till för laglig kopiering och kopiering som upphovsrättsinnehavaren har gett sitt tillstånd till. Stjäl inte musik.
Publiceringsdatum: 25 juli 2017