iPhone 3G - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht1

• Hoogte: 115,5 mm

• Breedte: 62,1 mm

• Diepte: 12,3 mm

• Gewicht: 133 gram

Kleur

• 8-GB uitvoering: zwart

• 16-GB uitvoering: zwart of wit

Capaciteit2

• 8-GB of 16-GB flash-schijf

Mobiel netwerk en draadloze voorzieningen:

• UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• Wi-Fi (802.11b/g)

• Bluetooth 2.0 + EDR

GPS

• A-GPS

Inhoud van de verpakking

• iPhone 3G

• Stereoheadset met microfoon

• Dockconnector-naar-USB-kabel

• USB-lichtnetadapter

• Documentatie

• Reinigings- en poetsdoekje

• Pinnetje voor het plaatsen van de simkaart

Display

• Multi-touch-breedbeelddisplay van 3,5 inch (diagonaal)

• Resolutie van 480 x 320 pixels bij 163 ppi

• Ondersteuning voor gelijktijdige weergave van meerdere talen en tekensets

Audio

• Frequentieresponsie: 20 Hz tot 20.000 Hz

• Ondersteunde audiostructuren: AAC, Protected AAC, MP3, MP3 VBR, Audible (2, 3 en 4), Apple Lossless, AIFF en WAV

• Door de gebruiker in te stellen volumebegrenzing

Koptelefoon

• Stereokoptelefoon met geïntegreerde microfoon

• Frequentieresponsie: 20 Hz tot 20.000 Hz

• Impedantie: 32 ohm

Video

• Ondersteunde videostructuren: H.264-video tot 1,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per sec., H.264 Baseline Profile Low-Complexity met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden; H.264-video tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per sec., Baseline Profile tot niveau 3.0 met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden; MPEG-4-video tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per sec., Simple Profile met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestanden

Camera en foto's

• 2,0 megapixels

• Geotaggen van foto's

• Integratie van iPhone-applicaties en applicaties van andere fabrikanten

Taalondersteuning

• Taalondersteuning voor Engels, Frans, Duits, Japans, Nederlands, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Koreaans, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Russisch en Pools.

• Ondersteuning voor internationale toetsenborden en woordenboeken voor Engels (VS), Engels (Brits), Frans (Frankrijk), Frans (Canada), Duits, Japans, Nederlands, Italiaans, Spaans, Portugees (Portugal), Portugees (Brazilië), Deens, Fins, Noors, Zweeds, Koreaans (geen woordenboek), Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Russisch en Pools

Ondersteunde e-mailbijlagen

• Ondersteunde documenttypen: .jpg, .tiff, .gif, .doc en .docx (Microsoft Word), .htm en .html (webpagina's), .key (Keynote), .numbers (Numbers), .pages (Pages), .pdf (Voorvertoning en Adobe Acrobat), .ppt en .pptx (Microsoft PowerPoint), .txt (tekstbestanden), .vcf (contactgegevens), .xls en .xlsx (Microsoft Excel).

Connectors en in- en uitgangen

• 30-pens dockconnector

• 3,5-mm stereokoptelefoonaansluiting

• Ingebouwde luidspreker

• Microfoon

• Sleuf voor simkaart

Externe knoppen en bedieningselementen

• Sluimer/waakstand

• Geluid aan/uit

• Volume luider/zachter

• Thuisknop

Sensoren

• Versnellingsmeter

• Nabijheidssensor

• Omgevingslichtsensor

Voeding en batterij

• Geïntegreerde oplaadbare lithium-ionbatterij3

• Opladen via USB naar computer- systeem of lichtnetadapter

• Gesprekstijd4:

• tot 5 uur (3G)

• tot 10 uur (2G)

• Stand-bytijd: tot 300 uur5

• Internetgebruik:

• tot 5 uur (3G)6

• tot 6 uur (Wi-Fi)7

• Video afspelen: tot 7 uur8

• Audio afspelen: tot 24 uur9

Systeemvereisten voor de Mac

• Mac met USB 2.0-poort

• Mac OS X versie 10.4.10 of hoger

• iTunes 7.7 of hoger

Systeemvereisten voor Windows

• Pc met USB 2.0-poort

• Windows Vista of Windows XP Home of Professional met Service Pack 2 of hoger

• iTunes 7.7 of hoger

Omgeving

• Temperatuur bij gebruik: 0° tot 35°C

• Temperatuur bij opslag: -20° tot 45°C

• Relatieve vochtigheid: 5% tot 95% niet-condenserend

• Maximale hoogte: 3000 m

iPhone-accessoires

Bluetooth-headset voor iPhone

Draadloos gesprekken voeren met je iPhone doe je met deze kleine en lichte Bluetooth-headset. Een gesprek beginnen en beëndigen gaat eenvoudig met een enkele knop. En de lithium-ionbatterij zorgt voor circa 5,5 uur gesprekstijd en tot 72 uur stand-bytijd.10

MobileMe-abonnement

Met een MobileMe-abonnement heb je alles wat je nodig hebt, waar je ook bent. Je e-mailaccounts, agenda en contacten blijven altijd up-to-date op je iPhone en op je computer. Automatisch.

Dock voor iPhone 3G

Met het Dock voor iPhone 3G heb je altijd een oplader via USB, synchronisatiemogelijkheden en een audio-uitgang bij de hand. Je kunt zelfs gesprekken via de speaker voeren als je iPhone in het dock staat.

• Stereoheadset voor iPhone

• Apple dockconnector-naar-USB-kabel

• Bluetooth-reiskabel voor iPhone

• Universal Dock-adapter voor iPhone 3G (set van drie)

• TTY-adapter voor iPhone

• Apple Universal Dock

• Apple component-AV-kabel

• Apple composite-AV-kabel

• AirPort Extreme-basisstation

Meer accessoires in de Apple Online Store

1. Werkelijke afmetingen en gewicht kunnen variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

3. Oplaadbare batterijen kunnen een beperkt aantal keren worden opgeladen en moeten op den duur mogelijk worden vervangen. Zie www.apple.com/nl/batteries voor meer informatie.

4. Gesprekstijd: Tests uitgevoerd door Apple in mei en juni 2008 met prototypen van iPhones 3G en software. iPhones 3G werden aangesloten op een 1900-MHz of een 2100-MHz netwerk. De tests werden uitgevoerd met standaardinstellingen, met uitzondering van de doorschakelfunctie (ingeschakeld) en de Wi-Fi-functie die vraagt om in te loggen op netwerken (uitgeschakeld). Wi-Fi was ingeschakeld maar niet verbonden met een netwerk. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van het mobiele netwerk, de locatie, de signaalsterkte, de configuratie van de verschillende functies, het gebruik en vele andere factoren. Voor de batterijtests werden specifieke iPhones gebruikt; de feitelijke resultaten kunnen afwijken.

5. Stand-bytijd: Tests uitgevoerd door Apple in mei en juni 2008 met prototypen van iPhones 3G en software. De tests werden uitgevoerd met standaardinstellingen, met uitzondering van de doorschakelfunctie (ingeschakeld) en de Wi-Fi-functie die vraagt om in te loggen op netwerken (uitgeschakeld). Wi-Fi was ingeschakeld maar niet verbonden met een netwerk. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van het mobiele netwerk, de locatie, de signaalsterkte, de configuratie van de verschillende functies, het gebruik en vele andere factoren. Voor de batterijtests werden specifieke iPhones gebruikt; de feitelijke resultaten kunnen afwijken.

6. Internetgebruik via 3G: Tests uitgevoerd door Apple in mei en juni 2008 met prototypen van iPhones 3G en software. Tests voor internetgebruik via 3G werden uitgevoerd via een 1900-MHz 3G-netwerk met speciale web- en mailservers, waarbij offlineversies van 20 populaire websites werden gebruikt, en eenmaal per uur mail werd opgehaald. De tests werden uitgevoerd met standaardinstellingen, met uitzondering van de doorschakelfunctie (ingeschakeld) en de Wi-Fi-functie die vraagt om in te loggen op netwerken (uitgeschakeld). Wi-Fi was ingeschakeld maar niet verbonden met een netwerk. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van het mobiele netwerk, de locatie, de signaalsterkte, de 3G-verbinding, de configuratie van de verschillende functies, het gebruik en vele andere factoren. Voor de batterijtests werden specifieke iPhones gebruikt; de feitelijke resultaten kunnen afwijken.

7. Internetgebruik via Wi-Fi: Tests uitgevoerd door Apple in mei en juni 2008 met prototypen van iPhones 3G en software. Tests voor internetgebruik via Wi-Fi werden uitgevoerd via een gesloten netwerk met speciale web- en mailservers, waarbij offlineversies van 20 populaire websites werden gebruikt, en eenmaal per uur mail werd opgehaald. De tests werden uitgevoerd met standaardinstellingen, met uitzondering van de doorschakelfunctie (ingeschakeld), de Wi-Fi-functie die vraagt om in te loggen op netwerken (uitgeschakeld), de functie voor automatische helderheidsbepaling (uitgeschakeld) en WPA2-codering (ingeschakeld). De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van het mobiele netwerk, de locatie, de signaalsterkte, de Wi-Fi-verbinding, de configuratie van de verschillende functies, het gebruik en vele andere factoren. Voor de batterijtests werden specifieke iPhones gebruikt; de feitelijke resultaten kunnen afwijken.

8. Video afspelen: Tests uitgevoerd door Apple in mei en juni 2008 met prototypen van iPhones 3G en software. Het gebruikte videomateriaal was een herhaalde film van 2 uur en 23 minuten die was aangeschaft bij de iTunes Store. De tests werden uitgevoerd met standaardinstellingen, met uitzondering van de doorschakelfunctie (ingeschakeld), de Wi-Fi-functie die vraagt om in te loggen op netwerken (uitgeschakeld) en de functie voor automatische helderheidsbepaling (uitgeschakeld). Wi-Fi was ingeschakeld maar niet verbonden met een netwerk. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van het mobiele netwerk, de locatie, de signaalsterkte, de configuratie van de verschillende functies, het gebruik en vele andere factoren. Voor de batterijtests werden specifieke iPhones gebruikt; de feitelijke resultaten kunnen afwijken.

9. Geluid afspelen: Tests uitgevoerd door Apple in mei en juni 2008 met prototypen van iPhones 3G en software. De afspeellijst bevatte 358 unieke muzieknummers, bestaand uit materiaal geïmporteerd van cd's met behulp van iTunes (128-Kbps AAC) en materiaal afkomstig uit de iTunes Store (128-Kbps AAC). De tests werden uitgevoerd met standaardinstellingen, met uitzondering van de doorschakelfunctie (ingeschakeld) en de Wi-Fi-functie die vraagt om in te loggen op netwerken (uitgeschakeld). Wi-Fi was ingeschakeld maar niet verbonden met een netwerk. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van het mobiele netwerk, de locatie, de signaalsterkte, de configuratie van de verschillende functies, het gebruik en vele andere factoren. Voor de batterijtests werden specifieke iPhones gebruikt; de feitelijke resultaten kunnen afwijken.

10. Gespreks- en stand-bytijden: Tests uitgevoerd door Apple in juni 2007 met prototypen van iPhone Bluetooth-headsets, iPhones en software. Alle instellingen op de iPhone Bluetooth-headset waren standaardinstellingen. De tests werden uitgevoerd met standaardinstellingen, met uitzondering van de doorschakelfunctie (ingeschakeld) en de Wi-Fi-functie die vraagt om in te loggen op netwerken (uitgeschakeld). De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de signaalsterkte, het gebruik en vele andere factoren. Voor de batterijtests werden specifieke iPhones en iPhone-Bluetooth-headsets gebruikt; de feitelijke resultaten kunnen afwijken.