Mac OS X 10.6: Levyjen polttamiseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Levyjen polttamiseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Jos sinulla on ongelmia tietojen tallentamisessa CD:lle tai DVD:lle, kokeile näitä ratkaisuja.

Varmista, että tietokoneessa on tallentava optinen asema

Kuva levyn laittamisesta asemaan

Tarvitset levyjen polttamiseen optisen aseman, joka osaa polttaa CD- tai DVD-levyjä. Varmista, että tietokoneessasi on asema avaamalla Järjestelmän kuvaus.

Jos tietokoneessasi on sisäinen optinen asema, selaa Järjestelmän kuvauksen Laitteisto-luetteloa ja osoita Levynpoltto. CD-Write-kohde kertoo, mitä levyjä asemalla voidaan polttaa.

Jos olet liittänyt ulkoisen USB- tai FireWire-aseman, varmista, että sen kaikki kaapelit on liitetty oikein. Osoita Järjestelmän kuvauksessa USB- tai FireWire-kohtaa varmistaaksesi onko asema luettelossa.

Tarkista CD:t ja DVD:t -asetukset

Avaa Järjestelmäasetusten CD:t ja DVD:t -osio, jolloin näet, miten tietokone on asetettu käsittelemään levyjä, kun ne syötetään tietokoneeseen.

Jos tietokone on asetettu olemaan huomioimatta tyhjät levyt kun ne asetetaan tietokoneeseen, et näe levyä etkä voi tallentaa niille.

Ongelmia levyn asettamisessa tietokoneeseen

Jos sinulla on kelkaton levyasema, paina levynpoistonäppäintä varmistaaksesi, ettei aseman sisällä ole jo levyä.

Jos tietokone poisti levyn sen jälkeen kun asetit sen asemaan, on levy mahdollisesti puhdistettava. Pyyhi kiiltävä puoli pehmeällä, nukkaamattomalla liinalla keskeltä ulospäin. Jos levy on naarmuuntunut, asema ei välttämättä pysty lukemaan sitä. Kokeile, toimiiko levy jossain toisessa asemassa tai tietokoneessa.

Jos CD tai DVD ei näy työpöydällä
Jos väärä ohjelma aukeaa aina, kun laitan levyn asemaan

Ongelmia levyjen polttamisessa

Jos tiedostojen polttaminen ei onnistu tallennettavalle levylle, voi levy olla likainen tai vaurioitunut. Puhdista levy pehmeällä, nukkaamattomalla liinalla keskeltä ulospäin. Jos levy on naarmuinen, kokeile toista levyä.

Tarkista minkä tyyppinen levy on. Jos levy on CD-R tai DVD-R, voit polttaa sille tietoa vain kerran paitsi jos asetat levyn Levytyökalusta poltettavaksi useassa vaiheessa. Voit käyttää Levytyökalua myös CD-RW-levylle tallennettujen tietojen tyhjentämiseen, jonka jälkeen levylle voidaan taas tallentaa.

CD:n tai DVD:n polttaminen

Ongelmia poltettujen levyjen kanssa

Jos CD- tai DVD-asema värisee tai pitää paljon ääntä, levyn paino ei ole jakautunut tasaisesti levylle, koska se on epätasainen tai etiketin musteesta johtuen. Tämä ei vahingoita levyä tai tietokonetta. Levyihin kiinnitetyt tarrat tai epäsymmetrisesti sijoitetut etiketit voivat pahentaa tilannetta.

Levyjen asemasta poistamiseen liittyvät ongelmat

Jos uskot, että optisessa asemassa on levy, muttet saa sitä poistettua, yritä pitää hiiren tai ohjauslevyn painiketta painettuna, kun käynnistät tietokoneen uudelleen.

Jos levyä ei voi poistaa asemasta tai näkyvistä
Published Date: 16.5.2013
Helpful?