OS X Lion: Hårddiskar som du kan använda med Time Machine

Hårddiskar som du kan använda med Time Machine

Du kan använda Time Machine med en Time Capsule och med USB-, FireWire- och Thunderbolt-hårddiskar. Hårddisken för säkerhetskopiering kan vara ansluten direkt till datorn eller finnas i nätverket. Om hårddisken för säkerhetskopiering är uppdelad i partitioner kan du använda en av partitionerna.

Time Machine kan inte säkerhetskopiera till en hårddisk som är ansluten till AirPort Extreme, eller till en iPod, iDisk, eller hårddisk formaterad för Windows.

Det vanligaste formatet för en hårddisk för Time Machine-säkerhetskopiering är Mac OS Extended, men Time Machine stöder även formaten Mac OS Extended (skiftberoende, journalförd) och XSan.

Om hårddisken är partitionerad med partitionstypen MBR (Master Boot Record) kanske vissa partitioner inte går att använda med Time Machine. Partitionstypen GPT (GUID Partition Table) rekommenderas.

Om hårddisken för säkerhetskopiering finns i ett nätverk måste nätverksservern använda fildelningsprotokollet AFP (Apple File Protocol), och Mac OS X 10.5.6 eller senare måste vara installerat på både datorn och på hårddisken för säkerhetskopiering. AFP-hårddisken måste även läggas på skrivbordet (så att den blir tillgänglig för datorn).

Anm: Vissa AFP-hårddiskar från andra tillverkare än Apple stöder inte Time Machine. Om ditt nätverk innehåller en AFP-hårddisk, men hårddisken inte visas i listan över tillgängliga enheter för säkerhetskopiering med Time Machine, kontaktar du hårddiskens tillverkare.
Publiceringsdatum: 26 apr. 2012