OS X Lion: Schijven die u met Time Machine kunt gebruiken

Schijven die u met Time Machine kunt gebruiken

U kunt Time Machine gebruiken met een Time Capsule en met USB-, FireWire- en Thunderbolt-schijven. De reservekopieschijf kan direct op de computer worden aangesloten of zich in een netwerk bevinden. Als de reservekopieschijf in partities is verdeeld, kunt u een van de partities gebruiken.

Met Time Machine kunt u geen reservekopieën bewaren op een externe schijf die is verbonden met een AirPort Extreme of op een iPod, iDisk of schijf die is geformatteerd met de Windows-structuur.

Reservekopieschijven van Time Machine hebben meestal de structuur 'Mac OS Extended', maar Time Machine ondersteunt ook de structuren 'Mac OS Extended (Case sensitive, Journaled)' en 'XSan'.

Als de schijf een partitie van het type 'MBR' (Master Boot Record) gebruikt, zijn sommige partities mogelijk niet voor gebruik met Time Machine beschikbaar. Het partitietype GUID-partitietabel (GPT) wordt aanbevolen.

Als de reservekopieschijf zich in een netwerk bevindt, moet de netwerkserver AFP (Apple File Protocol) gebruiken voor bestandsdeling. Zowel op uw computer als op de reservekopieschijf in het netwerk moet Mac OS X versie 10.5.6 of hoger zijn geïnstalleerd. De AFP-schijf moet ook zijn geactiveerd (beschikbaar zijn voor de computer).

Opmerking: Sommige AFP-schijven van andere leveranciers dan Apple bieden geen ondersteuning voor Time Machine. Als in uw netwerk een AFP-schijf wordt gebruikt, maar u de schijf niet ziet in de lijst met apparaten die beschikbaar zijn voor Time Machine-reservekopieën, neemt u contact op met de fabrikant van de schijf.
Published Date: 25 apr. 2012
Helpful?