Pages for iOS (iPhone, iPod touch): iCloud gebruiken bij Pages

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
iCloud gebruiken bij Pages

Met behulp van iCloud kunt u uw documenten bewaren en automatisch bijwerken op uw computers en iOS-apparaten waarop dezelfde iCloud-account wordt gebruikt. U ziet dan altijd de meest recente versie van uw document, ongeacht waar u de laatste wijzigingen hebt aangebracht.

Als u documenten probleemloos wilt delen en synchroniseren, moet u iCloud Drive gebruiken in combinatie met iOS versie 8.4 of hoger op uw apparaten en OS X versie 10.10.4 of hoger op uw computers.

U kunt Pages voor iCloud ook gebruiken om op het web Pages-documenten aan te maken en te bewerken met behulp van een ondersteunde webbrowser op een Mac- of Windows-computer.

Pages configureren voor gebruik van iCloud Drive

Om iCloud te gebruiken, moet u via 'Instellingen' inloggen met uw Apple ID en ervoor zorgen dat iCloud is ingeschakeld voor Pages.

1. Tik in het beginscherm op 'Instellingen' en tik vervolgens op 'iCloud'.

2. Log in bij uw account met uw Apple ID of vraag een nieuwe Apple ID aan en log vervolgens in.

3. Tik op 'iCloud Drive' en schakel de voorziening in.

4. Schakel Pages in.

Met deze instelling worden door Pages documenten in iCloud bewaard.

5. Tik op het pijltje om terug te gaan naar het eerste scherm in Instellingen en scrol omlaag naar de apps onderaan.

6. Tik op 'Pages' en schakel 'Gebruik iCloud' in.

Als iCloud is uitgeschakeld voor Pages op dit apparaat, worden wijzigingen die u aanbrengt of nieuwe documenten die u aanmaakt niet in iCloud bewaard. In dat geval zijn ook nieuwe of gewijzigde documenten op andere apparaten niet beschikbaar in Pages op dit apparaat.

De Pages voor iCloud-webapp openen

Documenten die u op het web aanmaakt met Pages voor iCloud zijn automatisch beschikbaar in Pages op uw Mac of iOS-apparaten die zijn geconfigureerd voor het gebruik van iCloud, en omgekeerd natuurlijk. Als u een document aanmaakt met Pages op een iOS-apparaat of een Mac, wordt het document automatisch op het web weergegeven in Pages voor iCloud.

1. Zorg ervoor dat uw iCloud-account is ingesteld op het gebruik van iCloud Drive en dat u bent ingelogd met uw Apple ID.

2. Ga op uw Mac naar iCloud.com en log in met dezelfde Apple ID.

3. Klik op 'Pages'.

Zie Pages voor iCloud Help voor meer informatie over het gebruik van Pages voor iCloud.

Tips voor het beheren van documenten op verschillende computers en apparaten

Houd rekening met de volgende zaken wanneer u uw documenten op verschillende apparaten wilt beheren met behulp van iCloud:

Als u een document wijzigt en sluit terwijl er op dat moment geen verbinding is met het internet, ziet u onder aan de miniatuur voor het document een voortgangsbalk. Zodra u weer verbinding maakt met het internet, wordt het gewijzigde document bewaard in iCloud.

Als u een document op meer dan één computer of apparaat tegelijk bewerkt, treden er conflicten op. Zorg ervoor dat de app voldoende tijd heeft gehad om uw wijzigingen in iCloud te bewaren voordat u hetzelfde document wijzigt op een ander apparaat. Als er toch een conflict optreedt, kunt u een bepaalde versie van het document behouden of alle versies.

Als een document met medewerkers wordt gedeeld en in Pages op uw Mac is geopend, wordt het van tijd tot tijd bijgewerkt met de wijzigingen die er op het web in zijn aangebracht. Het is daarom beter het document niet op uw Mac te bewerken als anderen er op het web mee bezig zijn, omdat beide versies dan niet meer synchroon lopen.

Als u een document verwijdert, wordt het zowel van iCloud als van Pages verwijderd op al uw apparaten.

Als u mappen gebruikt om op één apparaat uw documenten te ordenen, wordt op al uw apparaten dezelfde mappenstructuur toegepast.

Als u een wachtwoord toevoegt aan een document op het ene apparaat, moet u op al uw apparaten het wachtwoord invoeren om het document te kunnen openen.

Als u oudere versies van Pages en OS X gebruikt op andere computers, of als uw iCloud-account niet geschikt is gemaakt voor iCloud Drive, werkt synchronisatie niet in alle gevallen. Zie dit Apple Support-artikel voor meer informatie.

Published Date: 1-jun-2018
Helpful?