Pages for iOS (iPhone, iPod touch): iCloudin käyttäminen Pagesin kanssa

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
iCloudin käyttäminen Pagesin kanssa

iCloud tallentaa dokumenttisi ja pitää ne ajan tasalla tietokoneissa ja iOS-laitteissa, jotka käyttävät samaa iCloud-tiliä. Näet aina dokumentin uusimman version riippumatta siitä, missä teit viimeisimmät muokkaukset.

Jotta dokumenttien jakaminen ja synkronoiminen olisi saumatonta, käytä iCloud Driveä, iOS 8.4:ää tai uudempaa laitteilla ja OS X 10.10.4:ää tai uudempaa tietokoneilla.

Voit luoda ja muokata Pages-dokumentteja myös käyttämällä Pages iCloudille -ohjelmaa verkossa Mac- tai Windows-tietokoneen tuetulla verkkoselaimella.

Pagesin asettaminen käyttämään iCloud Driveä

Jos haluat käyttää iCloudia, kirjaudu sisään Asetuksissa Apple ID:lläsi ja varmista, että iCloud on asetettu päälle Pagesille.

1. Napauta Koti-valikossa Asetukset ja napauta sitten iCloud.

2. Kirjaudu sisään tilillesi Apple ID:lläsi tai pyydä uusi Apple ID ja kirjaudu sitten sisään.

3. Napauta iCloud Drive ja laita se päälle.

4. Laita Pages päälle.

Tämä asetus sallii Pagesin tallentaa dokumentteja iCloudiin.

5. Palaa ensimmäiseen Asetukset-näyttöön napauttamalla taaksepäin osoittavaa nuolta ja vieritä alhaalla oleviin ohjelmiin.

6. Napauta Pages ja laita ”Käytä iCloudia” päälle.

Kun iCloud on pois päältä Pagesille tällä laitteella, tekemiäsi muutoksia tai uusia dokumentteja ei tallenneta iCloudiin etkä voi käyttää tämän laitteen Pagesissa dokumentteja, jotka luot tai joita muokkaat muilla laitteillasi tai tietokoneellasi.

Pages iCloudille -verkko-ohjelman käyttäminen

Pages iCloudille -ohjelmalla luodut dokumentit ovat automaattisesti käytettävissä Pagesissa niillä Maceilla tai iOS-laitteilla, jotka käyttävät iCloudia, ja päinvastoin. Jos luot dokumentin Pagesissa iOS-laitteella tai Macilla, se tulee automaattisesti näkyviin verkossa Pages for iCloudissa.

1. Varmista, että iCloud-tilisi on päivitetty käyttämään iCloud Drivea ja että olet kirjautunut Apple ID:lläsi sisään.

2. Mene Macilla osoitteeseen iCloud.com ja kirjaudu sisään samalla Apple ID:llä.

3. Klikkaa Pages.

Lisätietoja Pages iCloudille -ohjelman käytöstä annetaan Pages iCloudille -ohjeessa.

Vinkkejä dokumenttien hallintaan tietokoneiden ja laitteiden välillä

Tässä on joitakin asioita, jotka kannattaa pitää mielessä, kun käytät iCloudia dokumenttien käsittelemiseen laitteiden välillä:

Jos muokkaat dokumenttia ja suljet sen, kun et ole yhteydessä internetiin, dokumentin miniatyyrin alareunassa näkyy edistymispalkki. Seuraavan kerran kun olet yhteydessä internetiin, muokattu dokumentti on tallennettu iCloudiin.

Jos muokkaat dokumenttia useammalla kuin yhdellä tietokoneella tai laitteella samaan aikaan, syntyy ristiriitoja. Varmista, että ohjelmalla on ollut aikaa tallentaa muutoksesi iCloudiin ennen kuin muokkaat samaa dokumenttia toisella laitteella. Ristiriidan syntyessä voit säilyttää minkä tahansa tai kaikki dokumentin versioista.

Jos dokumentti on jaettu yhteiskäyttäjien kanssa ja se on avoinna Macisi Pages-ohjelmassa, se päivitetään aika ajoin verkossa tehtyjen muutosten mukaisesti. Tästä syystä on parasta olla muokkaamatta dokumenttia Macillasi sillä aikaa, kun muut muokkaavat sitä verkossa, koska muuten versiot eivät enää vastaa toisiaan.

Jos poistat dokumentin, se poistetaan iCloudista ja Pagesista kaikissa laitteissa.

Jos käytät kansioita dokumenttien järjestämiseen yhdessä laitteessa, samaa kansiorakennetta käytetään kaikissa laitteissasi.

Jos lisäät dokumenttiin salasanan yhdellä laitteella, se vaaditaan dokumentin avaamiseksi kaikilla laitteilla.

Jos käytät vanhempia Pages- ja OS X -versioita muilla tietokoneilla tai et ole päivittänyt iCloud-tiliäsi käyttämään iCloud Driveä, synkronointi ei toimi kaikissa tapauksissa. Jos haluat lisätietoja, katso tämä Applen tukiartikkeli.

Published Date: 1.6.2018
Helpful?