iBooks Author: Linkkien ja kirjanmerkkien lisääminen

Linkkien ja kirjanmerkkien lisääminen

Voit luoda teksti- tai kuvalinkkejä, joita napauttamalla tai klikkaamalla lukijat voivat siirtyä verkkosivulle tai toiseen paikkaan kirjassa tai avata osoitteellisen sähköpostiviestin.

Kun luot kirjan, voit siirtyä nopeasti tiettyihin kirjan paikkoihin lisäämällä kirjanmerkkejä. Jos lisäät linkkejä kirjanmerkkeihin, lukijat voivat käyttää niitä myös valmiissa kirjassa.

Linkin luominen

1. Valitse teksti tai kuva, jonka haluat muuttaa linkiksi.

2. Jos Linkki-inspektori ei ole auki, klikkaa Inspektori-painiketta työkalupalkissa ja klikkaa sitten Linkki-inspektori-painiketta .

3. Klikkaa Linkki-inspektorissa Hyperlinkki.

4. Valitse Salli käyttö hyperlinkkinä -valintaneliö.

5. Klikkaa Linkitys-ponnahdusvalikkoa ja tee valinta:

• Verkkosivu: Kirjoita verkko-osoite.

• Sähköpostiviesti: Kirjoita sähköpostiosoite ja viestin aihe.

• Kirjanmerkki: Klikkaa Nimi-ponnahdusvalikkoa ja valitse kirjanmerkki.

Jos Nimi-ponnahdusvalikko on tyhjä, lisää kirjanmerkki alla kuvatulla tavalla.

• Kuva: Klikkaa kuvaa Nimi-luettelossa. Jos haluat näyttää vain tietyntyyppiset kuvat (esimerkiksi kaikki elokuvat tai galleriat), klikkaa Tyyli-ponnahdusvalikkoa ja tee valinta.

• Lukuun tai osioon: Klikkaa Luku-ponnahdusvalikkoa ja tee valinta.

• Sivunumeroon: Syötä sivunumero.

Linkin poistaminen

Voit poistaa kaikki kirjasi linkit käytöstä tai poistaa linkin yksittäisestä valinnasta.

Toimi jollain seuraavista tavoista:

• Kaikkien linkkien poistaminen käytöstä: Valitse Linkki-inspektorissa Poista hyperlinkit käytöstä -valintaneliö.

Jos haluat ottaa aiemmat linkit takaisin käyttöön, poista tämän valintaneliön valinta.

• Yksittäisen linkin poistaminen käytöstä: Valitse linkki (valitse linkin teksti napauttamalla tekstin ulkopuolella ja käyttämällä vaihto- ja nuolinäppäimiä) ja poista Linkki-inspektorissa Salli käyttö hyperlinkkinä -valintaneliön valinta.

Kirjanmerkin lisääminen

1. Valitse teksti, jonka haluat muuttaa kirjanmerkiksi.

2. Jos Linkki-inspektori ei ole auki, klikkaa Inspektori-painiketta työkalupalkissa, klikkaa Linkki-inspektori-painiketta ja klikkaa Kirjanmerkki.

3. Voit lisätä valitun tekstin kirjanmerkiksi klikkaamalla Lisää-painiketta .

Jos haluat poistaa kirjanmerkin, valitse se luettelosta ja klikkaa Poista-painiketta .

Voit lajitella kirjanmerkit nimen tai sivunumeron mukaan klikkaamalla Nimi- tai Sivu-sarakkeen otsikkoa.

Julkaisupäivämäärä: 7.12.2016