iBooks Author: De inhoudsopgave aanpassen

De inhoudsopgave aanpassen

Elk boek heeft een inhoudsopgave die automatisch wordt bijgewerkt. U kunt de inhoudsopgave op ieder moment weergeven door 'Inhoudsopgave' te selecteren in de navigatiekolom. Een inhoudsopgave kan de volgende onderdelen bevatten:

• Hoofdstuk- en sectietitels: De titels van hoofdstukken en secties worden standaard opgenomen in de inhoudsopgave. Als u een sectie verwijdert uit de inhoudsopgave, worden alle andere secties met dezelfde lay-out ook verwijderd.

• Tekst die opgegeven alineastijlen gebruikt: De inhoudsopgave bevat standaard alle alinea's in het boek waarop de stijl 'Koptekst 1' of 'Koptekst 2' is toegepast. U kunt echter elke stijl opnemen in de inhoudsopgave. Alineastijlen worden in de inhoudsopgave alleen weergegeven in een liggende sjabloon in de schuifweergave. (Zie Tekst opmaken met stijlen voor meer informatie over het toepassen van alineastijlen.)

De manier waarop de inhoudsopgave aan de lezer wordt gepresenteerd, is afhankelijk van de sjabloon die u gebruikt:

• In een liggende sjabloon waarvoor de schuifweergave niet is geactiveerd (zie hieronder), heeft elke pagina een eigen inhoudsopgave, met navigatieknoppen onder aan de pagina.

• In een ePub-sjabloon of een liggende sjabloon waarvoor de schuifweergave is geactiveerd, wordt de inhoudsopgave van het volledige boek weergegeven als een uitvouwbare lijst.

• In een staande sjabloon heeft elke pagina een eigen inhoudsopgave, met navigatieknoppen onder aan de pagina.

De inhoudsopgave van een liggende sjabloon, met navigatieknoppen

Onderdelen toevoegen aan of verwijderen uit de inhoudsopgave

1. Als het infovenster 'Document' niet geopend is, klikt u op de knop 'Info'  in de knoppenbalk en klikt u vervolgens op de knop 'Documentinfo' .

2. Klik op de knop 'Inhoudsopgave'.

3. Voer een of meer van de volgende stappen uit:

• Een onderdeel toevoegen: Klik op het venstermenu 'Voeg toe' , kies 'Voeg alineastijl toe' en kies een optie uit het submenu.

• Een onderdeel verwijderen: Selecteer het onderdeel dat u wilt verwijderen en klik op de knop met het minteken .

Paginanummers weergeven of verbergen in de inhoudsopgave

1. Als het infovenster 'Document' niet geopend is, klikt u op de knop 'Info'  in de knoppenbalk en klikt u vervolgens op de knop 'Documentinfo' .

2. Klik op de knop 'Inhoudsopgave'.

3. Schakel 'Toon paginanummers in inhoudsopgave' in of uit.

Opmerking: Als u aan een ePub-sjabloon werkt, worden er geen paginanummers weergegeven in de inhoudsopgave.

Publicatiedatum: 7-dec-2016