iCloud: Ta bort enheten från Hitta min iPhone

Om du inte längre använder en iOS‑enhet, Apple Watch, AirPods eller Mac‑dator kan du ta bort den från Hitta min iPhone med Hitta min iPhone på iCloud.com eller din enhet. När du tar bort en enhet tas den bort från din enhetslista för Hitta min iPhone, och om din enhet har iOS 8 eller senare inaktiveras även Aktiveringslås.

Innan du ger bort eller säljer din iOS‑enhet ska du först radera ditt innehåll och dina inställningar (i Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och inställningar). När du raderar innehållet avaktiveras också Hitta min iPhone och aktiveringslåset. Mer information finns i Apple‑supportartikeln Gör så här innan du säljer eller ger bort din iPhone, iPad eller iPod touch. Mer information om vad du ska göra innan du säljer eller ger bort en Apple Watch-enhet finns i Sälja, ge bort eller skydda en förlorad Apple Watch i användarhandboken till Apple Watch .

Obs! Apple Watch och AirPods finns kvar i Hitta min iPhone tills du tar bort alla enheter som är parkopplade med dem.

Ta bort en iOS‑enhet eller Mac‑dator

• På en iOS‑enhet: Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud (eller Inställningar > iCloud) och stäng sedan av Hitta min [enhet].

• På en Mac: Välj Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på iCloud och avmarkera Hitta min Mac.

Obs! Du kan också ta bort din enhet genom att stänga av iCloud helt på den enheten. Om du stänger av iCloud stängs alla iCloud‑funktioner av på enheten.

Ta bort Apple Watch eller AirPods

Ta bort Apple Watch eller AirPods genom att kontrollera att de är offline och ta sedan bort dem från Hitta min iPhone på iCloud.com.

Obs! Du kan även ta bort Apple Watch genom att följa instruktionerna i Ta bort en iOS‑enhet, Apple Watch eller Mac som du inte längre använder. Du kan återskapa Apple Watch senare från en iCloud- eller iTunes‑säkerhetskopia.

1. Gör något av följande:

• Stäng av Apple Watch.

• Placera AirPods i deras fodral.

2. Klicka på Alla enheter, markera enheten som är offline och klicka sedan på Ta bort från kontot.

Knappen Ta bort från konto.

Om du inte ser Ta bort från kontot klickar du på Alla enheter igen och sedan på Radera bredvid enheten.

Om din Apple Watch eller dina AirPods kommer online igen visas de i Hitta min iPhone igen. Ta bort parkopplingen i Bluetooth‑inställningarna på alla dina enheter om enheten visas igen.

Ta bort en iOS‑enhet, Apple Watch eller Mac som du inte längre använder

Om du inte längre har kvar din iOS‑enhet, Apple Watch eller Mac‑dator eftersom du har gett bort eller sålt den, måste du fjärradera den innan du kan ta bort den. Apple Watch-enheten måste ha watchOS 3 eller senare installerat för att du ska kunna ta bort Apple Watch.

1. Klicka på Alla enheter och markera den enhet som du vill radera. Så här raderar du:

• En iOS‑enhet eller Apple Watch: Ange ditt Apple‑ID‑lösenord eller din familjemedlems Apple‑ID‑lösenord. Om du inte använder en pålitlig webbläsare svarar du på dina säkerhetsfrågor eller anger verifieringskoden som skickas till dina andra enheter. Om du använder din egen dator och vill hoppa över verifieringssteget i framtiden klickar du på Lita på. Om du använder en väns dator klickar du på Lita inte på. Om enheten du raderar har iOS 8 eller senare anger du ett telefonnummer och ett meddelande.

• En Mac: Ange ditt Apple‑ID‑lösenord eller din familjemedlems Apple‑ID‑lösenord. Om du inte använder en pålitlig webbläsare svarar du på dina säkerhetsfrågor eller anger verifieringskoden som skickas till dina andra enheter. Om du använder din egen dator och vill hoppa över verifieringssteget i framtiden klickar du på Lita på. Om du använder en väns dator klickar du på Lita inte på. Ange en lösenkod för att låsa Mac‑datorn (du behöver lösenkoden för att låsa upp den) och skriv sedan ett meddelande.

Om enheten är offline börjar fjärraderingen nästa gång enheten är online. Du får ett e-postmeddelande när enheten har raderats.

Alla kontokort som är inställda för Apple Pay på din enhet tas bort om du raderar den, även om den är offline. Dessutom inaktiveras Apple Pay för din enhet. Mer information finns i Apple‑supportartikeln Använda Wallet på iPhone eller iPod touch.

2. När enheten har raderats klickar du på Ta bort från kontot.

Allt ditt innehåll raderas och någon annan kan nu aktivera enheten.

Du kan även använda en annan iOS‑enhet för att ta bort enheten. Du hittar mer information om du öppnar Hitta min iPhone, trycker på Hjälp och sedan går till Ta bort enheten. Eller så kan du radera dina enheter från ditt konto. Mer information finns i Hantera dina enheter.

Publiceringsdatum: 2017-nov-03