iCloud: Je apparaat verwijderen uit Zoek mijn iPhone

Je apparaat verwijderen uit Zoek mijn iPhone

Als je een iOS-apparaat, Apple Watch, AirPods of Mac niet meer gebruikt, kun je het apparaat uit Zoek mijn iPhone verwijderen met Zoek mijn iPhone op iCloud.com of op je apparaat. Wanneer je een apparaat verwijdert, wordt dat verwijderd uit de lijst 'Apparaten' van Zoek mijn iPhone en als je apparaat iOS 8 of later heeft, wordt Activeringsslot ook uitgeschakeld.

Voordat je je iOS-apparaat weggeeft of verkoopt, moet je al je materiaal en instellingen wissen (via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle  inhoud en instellingen). Wanneer je inhoud wist, worden Zoek mijn iPhone en Activeringsslot ook uitgeschakeld. Lees het Apple Support-artikel Wat u moet doen voordat u een iPhone, iPad of iPod touch verkoopt of weggeeft voor meer informatie. Lees voor meer informatie over wat je moet doen voordat je een Apple Watch verkoopt of weggeeft 'Verkopen, weggeven en verlies of diefstal' in de Apple Watch-gebruikershandleiding.

Opmerking: Apple Watch en AirPods blijven in Zoek mijn iPhone staan totdat je alle apparaten verwijdert die daarmee zijn gekoppeld.

Een iOS-apparaat of Mac verwijderen

• Op een iOS-apparaat: ga naar Instellingen > [je naam] > iCloud en schakel Zoek mijn [apparaat] uit.

• Op een Mac: kies 'Apple-menu' > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'iCloud' en deselecteer 'Zoek mijn Mac'.

Opmerking: Je kunt je apparaat ook verwijderen door iCloud volledig uit te schakelen op dat apparaat. Wanneer je iCloud uitschakelt, worden alle iCloud-functies op het apparaat uitgeschakeld.

Apple Watch of AirPods verwijderen

Om Apple Watch of AirPods te verwijderen, moet je ervoor zorgen dat deze offline zijn en verwijder je deze vervolgens uit Zoek mijn iPhone op iCloud.com.

Opmerking: Je kunt een Apple Watch ook verwijderen door de instructies in Een iOS-apparaat, Apple Watch of Mac verwijderen die je niet meer in bezit hebt uit te voeren. Je kunt een Apple Watch later herstellen vanaf een iCloud- of iTunes-reservekopie.

1. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Schakel de Apple Watch uit.

• Doe de AirPods in de case.

2. Klik op 'Alle apparaten', selecteer het apparaat dat offline is en klik vervolgens op 'Verwijder uit account'.

De knop 'Verwijder uit account'.

Als je 'Verwijder uit account' niet ziet, klik dan opnieuw op 'Alle apparaten' en klik op de knop 'Verwijder' naast het apparaat.

Als je Apple Watch of AirPods weer online zijn, verschijnen ze opnieuw in Zoek mijn iPhone. Als je apparaat weer verschijnt, kun je het loskoppelen in de instellingen van Bluetooth op al je apparaten.

Een iOS-apparaat, Apple Watch of Mac verwijderen die je niet meer in bezit hebt

Als je het iOS-apparaat, de Apple Watch of Mac niet meer hebt omdat je het apparaat hebt weggegeven of verkocht, moet je het op afstand wissen voordat je het kunt verwijderen. Je kunt een Apple Watch alleen verwijderen als hierop watchOS 3 of later is geïnstalleerd.

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer het apparaat dat je wilt wissen.

• iOS-apparaat of Apple Watch: voer je Apple ID-wachtwoord of het Apple ID-wachtwoord van je gezinslid in. Als je geen vertrouwde browser gebruikt, beantwoord je de beveiligingsvragen of voer je de verificatiecode in die naar je andere apparaten is verstuurd. Als je je eigen computer gebruikt en de verificatiestap in de toekomst wilt overslaan, klik je op 'Vertrouw'. Als je de computer van een vriend gebruikt, klik je op 'Vertrouw niet'.

• Mac: voer je Apple ID-wachtwoord of het Apple ID-wachtwoord van je gezinslid in. Als je geen vertrouwde browser gebruikt, beantwoord je de beveiligingsvragen of voer je de verificatiecode in die naar je andere apparaten is verstuurd. Als je je eigen computer gebruikt en de verificatiestap in de toekomst wilt overslaan, klik je op 'Vertrouw'.

Voer geen telefoonnummer of bericht in, aangezien het apparaat niet verloren is.

Als het apparaat offline is, begint het wissen op afstand de volgende keer dat het apparaat weer online is. Je ontvangt een e-mail wanneer het apparaat is gewist.

Als je het apparaat wist, worden de creditcards of betaalpassen die op het apparaat zijn ingesteld voor Apple Pay, van het apparaat verwijderd, ook al is het offline. Bovendien wordt Apple Pay uitgeschakeld op het apparaat. Ga voor meer informatie naar het Apple Support-artikel Wallet gebruiken op een iPhone of iPod touch.

2. Klik op 'Verwijder uit account' als het apparaat is gewist.

Alle inhoud wordt gewist. Nu kan iemand anders het apparaat activeren.

Je kunt ook een ander iOS-apparaat gebruiken om je apparaat te verwijderen. Voor meer informatie open je Zoek mijn iPhone, tik je op 'Help' en ga je naar 'Verwijder je apparaat'. Je kunt je apparaat ook verwijderen vanuit je account. Raadpleeg voor meer informatie Je apparaten in Instellingen op iCloud.com beheren.

Published Date: 24-okt-2018
Helpful?
34% of people found this helpful.