iCloud: Laitteen poistaminen Etsi iPhoneni ‑apista

Laitteen poistaminen Etsi iPhoneni ‑apista

Jos et enää käytä iOS-laitetta, Apple Watchia, AirPodeja tai Macia, voit poistaa sen Etsi iPhoneni -toiminnosta iCloud.comin Etsi iPhoneni -apissa tai laitteellasi. Kun poistat laitteen, se poistetaan Etsi iPhoneni -toiminnon laiteluettelosta. Jos laitteessasi on iOS 8 tai tätä uudempi, myös aktivointilukitus poistetaan käytöstä.

Ennen kuin annat pois tai myyt laitteesi, muista tyhjentää laitteesi sisältö ja asetukset (Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset). Kun poistat laitteesi sisällön, myös Etsi iPhoneni ja aktivointilukitus kytkeytyvät pois päältä. Lisätietoja on Applen tukiartikkelissa Miten toimia ennen iPhonen, iPadin tai iPod touchin myymistä tai luovuttamista. Jos haluat lisätietoja siitä, miten sinun tulee toimia ennen Apple Watchin myymistä tai lahjoittamista, lue Apple Watchin myyminen tai antaminen pois ja kadonneen Apple Watchin suojaaminen -kohta Apple Watchin käyttöoppaasta.

Huomaa: Apple Watch ja AirPodit pysyvät Etsi iPhoneni -toiminnossa, kunnes poistat myös kaikki laitteet, jotka on yhdistetty niihin.

iOS-laitteen tai Macin poistaminen

• iOS-laite: valitse Asetukset > [oma nimi] > iCloud ja laita sitten Etsi [laite] pois päältä.

• Mac: Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud ja poista valinta Etsi Macini -valintaruudusta.

Huomaa: Voit myös poistaa laitteen poistamalla iCloudin kokonaan käytöstä kyseisessä laitteessa. iCloudin poistaminen käytöstä laittaa kaikki laitteen iCloud-ominaisuudet pois päältä.

Apple Watchin tai AirPodien poistaminen

Jos haluat poistaa Apple Watchin tai AirPodit, varmista, että ne eivät ole verkkoyhteydessä, ja poista ne sitten iCloud.com-palvelun Etsi iPhoneni ‑apista.

Huomaa: Voit poistaa Apple Watchin myös noudattamalla ohjeita kohdassa Sellaisen iOS-laitteen, Macin tai Apple Watchin poistaminen, jota sinulla ei enää ole. Voit myöhemmin palauttaa Apple Watchin iCloud- tai iTunes-varmuuskopiosta.

1. Tee mitä tahansa seuraavista:

• Sammuta Apple Watch.

• Aseta AirPodit koteloonsa.

2. Valitse Kaikki laitteet, klikkaa laitetta, joka ei ole verkkoyhteydessä ja sitten Poista tililtä.

Poista tililtä -painike.

Jos et näe Poista tililtä ‑kohtaa, valitse uudelleen Kaikki laitteet ja valitse sitten laitteen vieressä oleva Poista-painike .

Jos Apple Watch tai AirPodit muodostavat verkkoyhteyden uudelleen, ne näytetään Etsi iPhoneni -toiminnossa. Jos näet laitteen uudelleen, poista laitepari kaikkien laitteidesi Bluetooth-asetuksissa.

Sellaisen iOS-laitteen, Macin tai Apple Watchin poistaminen, jota sinulla ei enää ole

Jos sinulla ei enää ole iOS-laitetta, Apple Watchia tai Macia, koska olet myynyt tai antanut sen pois, sinun pitää etätyhjentää laite, ennen kuin voit poistaa sen. Apple Watchin poistaminen edellyttää, että Apple Watchissa on asennettuna watchOS 3 tai uudempi.

1. Klikkaa Kaikki laitteet ja valitse sitten laite, jonka haluat tyhjentää.

• iOS-laite tai Apple Watch: Syötä oman Apple ID:si tai perheenjäsenesi Apple ID:n salasana. Jos käytössäsi ei ole luotettu selain, vastaa turvakysymyksiisi tai syötä muihin laitteisiisi lähetetty vahvistuskoodi. Jos käytät omaa tietokonettasi ja haluat jatkossa ohittaa vahvistusvaiheen, klikkaa Luota. Jos käytät jonkun muun tietokonetta, klikkaa Älä luota.

• Mac: Anna oman Apple ID:si tai perheenjäsenesi Apple ID:n salasana. Jos käytössäsi ei ole luotettu selain, vastaa turvakysymyksiisi tai syötä muihin laitteisiisi lähetetty vahvistuskoodi. Jos käytät omaa tietokonettasi ja haluat jatkossa ohittaa vahvistusvaiheen, klikkaa Luota.

Koska laite ei ole kadonnut, älä kirjoita puhelinnumeroa tai viestiä.

Jos laite ei ole verkkoyhteydessä, etätyhjennys käynnistyy, kun laite seuraavan kerran on verkkoyhteydessä. Saat sähköpostiviestin, kun laite on tyhjennetty.

Jos tyhjennät laitteesi, kaikki Apple Pay -maksuihin liitetyt maksukortit poistetaan käytöstä laitteessasi riippumatta siitä, onko laitteesi verkkoyhteydessä vai ei. Lisäksi Apple Pay poistetaan käytöstä laitteessasi. Lisätietoja on Applen tukiartikkelissa Walletin käyttäminen iPhonessa tai iPod touchissa.

2. Kun laite on tyhjennetty, valitse Poista tililtä.

Kaikki sisältösi on tyhjennetty ja joku muu voi nyt aktivoida laitteen.

Voit poistaa laitteesi myös toisella iOS-laitteella. Lue lisätietoja avaamalla Etsi iPhoneni, napauttamalla Ohje ja siirtymällä kohtaan Laitteen poistaminen. Voit myös poistaa laitteesi tililtäsi. Lisätietoja on kohdassa Laitteiden hallinta iCloud.comin asetuksissa.

Julkaisupäivämäärä: 24.10.2018