iCloud: Laitteen poistaminen Etsi iPhoneni ‑apista

Laitteen poistaminen Etsi iPhoneni ‑apista

Jos et enää käytä iOS-laitetta, Apple Watchia, AirPodeja tai Mac-tietokonetta, voit poistaa sen Etsi iPhoneni -toiminnosta iCloud.comin Etsi iPhoneni -toiminnossa tai laitteellasi. Kun poistat laitteen, se poistetaan Etsi iPhoneni -toiminnon laiteluettelosta. Jos laitteessasi on iOS 8 tai tätä uudempi, myös Aktivointilukitus poistetaan käytöstä.

Ennen kuin annat pois tai myyt laitteesi, muista tyhjentää laitteesi sisältö ja asetukset (Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset). Kun poistat laitteesi sisällön, myös Etsi iPhoneni ja Aktivointilukitus kytkeytyvät pois päältä. Lisätietoja on Applen tukiartikkelissa Toimi näin, ennen kuin myyt tai luovutat iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten sinun tulee toimia ennen Apple Watchin myymistä tai lahjoittamista, lue Apple Watchin myyminen tai antaminen pois ja kadonneen Apple Watchin suojaaminen -kohta Apple Watchin käyttöoppaasta.

Huomaa: Apple Watch ja AirPodit pysyvät Etsi iPhoneni -toiminnossa, kunnes poistat myös kaikki laitteet, jotka on yhdistetty niihin.

iOS-laitteen tai Macin poistaminen

• iOS-laite: valitse Asetukset > [oma nimi] > iCloud (tai Asetukset >iCloud) ja poista sitten Etsi [laite] käytöstä.

• Mac: valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud ja poista valinta Etsi Macini -valintaruudusta.

Huomaa: Voit myös poistaa laitteen poistamalla iCloudin kokonaan käytöstä kyseisessä laitteessa. iCloudin poistaminen käytöstä laittaa kaikki laitteen iCloud-ominaisuudet pois päältä.

Apple Watchin tai AirPodsien poistaminen

Jos haluat poistaa Apple Watchin tai AirPodsit, varmista, että ne eivät ole verkkoyhteydessä, ja poista ne sitten iCloud.com-palvelun Etsi iPhoneni -apista.

Huomaa: Voit poistaa Apple Watchin myös ensin tyhjentämällä sen. Noudata aiempia ohjeita sellaisen iOS-laitteen, Macin tai Apple Watchin poistamiseen, jota sinulla ei enää ole. Voit myöhemmin palauttaa laitteen iCloud- tai iTunes-varmuuskopiosta.

1. Jos haluat poistaa Apple Watchin, sammuta se. Jos haluat poistaa AirPodsit, laita ne koteloon, jotta ne eivät enää ole verkkoyhteydessä.

2. Valitse Kaikki laitteet, klikkaa laitetta, joka ei ole verkkoyhteydessä ja klikkaa sitten Poista tililtä.

Poista tililtä -painike

Jos et näe Poista tilistä ‑kohtaa, valitse uudelleen Kaikki laitteet ja valitse sitten laitteen vieressä oleva Poista-painike .

Jos Apple Watch tai AirPodit saavat verkkoyhteyden uudelleen, ne näytetään Etsi iPhoneni -toiminnossa uudelleen. Jos näet laitteen uudelleen, poista sen laitepari kaikkien laitteidesi Bluetooth-asetuksissa.

Sellaisen iOS-laitteen, Macin tai Apple Watchin poistaminen, jota sinulla ei enää ole

Jos sinulla ei enää ole iOS-laitetta, Apple Watchia tai Macia, koska olet myynyt tai antanut sen pois, sinun pitää etätyhjentää laite, ennen kuin voit poistaa sen. Apple Watchissa laitteen poistamiseen vaaditaan, että siinä on watchOS 3.

1. Valitse Kaikki laitteet ja sitten laite, jonka haluat tyhjentää. Tyhjennä laite seuraavasti:

• iOS-laite tai Apple Watch: Syötä oman Apple ID:si tai perheenjäsenesi Apple ID:n salasana. Jos käytössäsi ei ole luotettu selain, vastaa turvakysymyksiisi tai syötä muihin laitteisiisi lähetetty vahvistuskoodi. Jos käytät omaa tietokonettasi ja haluat jatkossa ohittaa vahvistusvaiheen, klikkaa Luota. Jos käytät jonkun muun tietokonetta, klikkaa Älä luota. Jos tyhjennettävässä laitteessa on iOS 8 tai uudempi, kirjoita puhelinnumero ja viesti.

• Mac: Anna oman Apple ID:si tai perheenjäsenesi Apple ID:n salasana. Jos käytössäsi ei ole luotettu selain, vastaa turvakysymyksiisi tai syötä muihin laitteisiisi lähetetty vahvistuskoodi. Jos käytät omaa tietokonettasi ja haluat jatkossa ohittaa vahvistusvaiheen, klikkaa Luota. Jos käytät jonkun muun tietokonetta, klikkaa Älä luota. Lukitse Mac antamalla pääsykoodi ja kirjoita sitten viesti. Tarvitset pääsykoodia myös lukituksen avaamiseen.

Jos laite ei ole verkkoyhteydessä, etätyhjennys käynnistyy, kun laite seuraavan kerran on verkkoyhteydessä. Saat sähköpostiviestin, kun laite on tyhjennetty.

Jos tyhjennät laitteesi, kaikki Apple Pay -maksuihin liitetyt maksukortit poistetaan käytöstä laitteessasi riippumatta siitä, onko laitteesi verkkoyhteydessä vai ei. Lisäksi Apple Pay poistetaan käytöstä laitteessasi. Lisätietoja on Applen tukiartikkelissa Walletin käyttäminen iPhonessa tai iPod touchissa.

2. Kun laite on tyhjennetty, valitse Poista tililtä.

Kaikki sisältösi tyhjennetään ja joku muu voi nyt aktivoida laitteen.

Voit poistaa laitteesi myös toisella iOS-laitteella. Lue lisätietoja avaamalla Etsi iPhoneni, napauttamalla Ohje ja siirtymällä kohtaan Laitteesi poistaminen. Voit myös poistaa laitteesi iCloud-tililtäsi. Saat lisätietoja kohdasta Laitteiden hallinta.

Julkaisupäivämäärä: 19.6.2017