iCloud: Radera din enhet med Hitta min iPhone

Radera din enhet med Hitta min iPhone

Om du tappar bort din iOS‑enhet, Apple Watch eller Mac‑dator, eller om den blir stulen, kan du radera den med Hitta min iPhone på iCloud.com om du har ställt in Hitta min iPhone på enheten innan den förlorades. Om Hitta min iPhone inte är aktiverat på enheten som saknas, läser du Apple‑supportartikeln Om du tappar bort din iPhone, iPad eller iPod touch eller om den blir stulen. Om du har ställt in Familjedelning kan du även radera dina familjemedlemmars enheter. Mer information finns i Apple‑supportens artikel Familjedelning.

När du fjärraderar en enhet finns Aktiveringslåset kvar på enheten som ett skydd. Ditt Apple‑ID och lösenord krävs för att återaktivera enheten.

Viktigt: Innan du raderar din enhet kan du försöka hitta den eller spela upp ett ljud på den. Efter raderingen går det inte att göra något av detta med Hitta min iPhone. Du kan fortfarande hitta din Mac‑dator eller Apple Watch om den är i närheten av ett Wi‑Fi‑nätverk som använts tidigare.

Radera din enhet eller en familjemedlems enhet

1. Klicka på Alla enheter och markera den enhet som du vill radera.

2. Klicka på Radera [enhet] i enhetens informationsfönster.

Knappen Radera enhet längst ned till höger i enhetens informationsfönster.
  3. Så här raderar du:

• En iOS‑enhet eller Apple Watch: Ange lösenordet för ditt Apple‑ID eller lösenordet för din familjemedlems Apple‑ID. Om du inte använder en pålitlig webbläsare svarar du på dina säkerhetsfrågor eller anger verifieringskoden som skickas till dina andra enheter. Om du använder din egen dator och vill hoppa över verifieringssteget i framtiden klickar du på Lita på. Om du använder en väns dator klickar du på Lita inte på. Om enheten du raderar har iOS 8 eller senare anger du ett telefonnummer och ett meddelande.

• En Mac: Ange ditt Apple‑ID‑lösenord eller din familjemedlems Apple‑ID‑lösenord. Om du inte använder en pålitlig webbläsare svarar du på dina säkerhetsfrågor eller anger verifieringskoden som skickas till dina andra enheter. Om du använder din egen dator och vill hoppa över verifieringssteget i framtiden klickar du på Lita på. Om du använder en väns dator klickar du på Lita inte på. Ange en lösenkod för att låsa Mac‑datorn (du behöver lösenkoden för att låsa upp den) och skriv sedan ett meddelande.

Mer information om tillförlitliga webbläsare finns i Apple‑supportartikeln Tvåfaktorsautentisering för Apple‑ID.

Du kan även använda en annan iOS‑enhet för att radera den förlorade enheten. Du hittar mer information om du öppnar Hitta min iPhone, trycker på Hjälp och sedan går till Radera enheten.

När du har angett en enhet för radering

• Apple Pay inaktiveras för din enhet. Alla kontokort som konfigurerats för Apple Pay, student-ID-kort och Express Transit-kort tas bort från enheten. Kontokort och student-ID-kort tas bort även om din enhet är offline. Express Transit-kort tas bort nästa gång din enhet är online. Läs Apple-supportartiklarna Använda Wallet på iPhone eller iPod touch och Använda Touch ID på din Mac.

• Om din enhet är online startar fjärraderingen. Ett bekräftelsemeddelande skickas till e‑postadressen som är kopplad till ditt Apple‑ID.

• Om din enhet är offline startar fjärraderingen nästa gång enheten är online.

• Om du raderar din iOS-enhet och sedan hittar den igen, kan du återskapa informationen på enheten med iCloud-säkerhetskopiering (om säkerhetskopiering var aktiverad innan du raderade enheten) eller iTunes. Läs Vad är lagring och säkerhetskopiering i iCloud? eller avsnittet ”Starta om, uppdatera, nollställ och återställ” i användarhandboken för iPhone, iPad eller iPod touch. För enheter som inte har den senaste iOS‑versionen hämtar du användarhandboken för iPhone, iPad eller iPod touch på Apple‑supportens webbplats för handböcker.

• Om du raderar din Apple Watch och sedan hittar den, kan du återskapa informationen som fanns på den. Läs Återskapa Apple Watch från en säkerhetskopia i användarhandboken till Apple Watch.

• Om du raderar och sedan hittar din Mac kan du återskapa informationen på Mac-datorn med hjälp av en Time Machine-säkerhetskopia, om du har någon. Läs Apple-supportartikeln Säkerhetskopiera din Mac med Time Machine. Om du ställde in ett EFI-lösenord på din Mac innan den kom bort, raderar datorn och sedan hittar den igen, kan du behöva ta din Mac till ett auktoriserat reparationscenter för att låsa upp den innan du kan använda den igen.

Om du använder tvåfaktorsautentisering tas den enhet du har raderat bort från din lista med betrodda enheter.

Obs! Om du inte tror att du kommer att få tillbaka din iPhone eller iPad (Wi-Fi- och mobilnätsmodeller) kontaktar du mobiloperatören och spärrar abonnemanget för att slippa betala för eventuella telefonsamtal och andra tjänster.

Published Date: 2019-jan-03
Helpful?