Språk

iCloud: Ställa in Hitta min iPhone

Ställa in Hitta min iPhone

Innan du kan hitta dina enheter måste du konfigurera Hitta min iPhone på en iOS-enhet eller Mac som uppfyller minsta systemkrav.

Important:   Om du vill att alla dina enheter ska visas i Hitta min iPhone måste du använda samma Apple-ID på alla enheter du konfigurerar.

Ställa in en iOS-enhet

1. Tryck på Inställningar på enhetens hemskärm och tryck sedan på iCloud.

Om du uppmanas att logga in anger du ditt Apple-ID. Om du inte har något Apple-ID trycker du på Skapa nytt Apple-ID och följer anvisningarna.

2. Om Hitta min iPhone (eller Hitta min iPad eller Hitta min iPod) är avstängt trycker du på Hitta min iPhone för att aktivera det.

3. Tryck för att aktivera Skicka senaste plats.

Om enheten kommer bort eller blir stulen och batteriladdningen blir kritiskt låg, skickas dess plats till Apple automatiskt. När du använder Hitta min iPhone för att söka efter enheten kan du se var den fanns innan batteriet laddades ur.

Tip:   Om du vill ha extra säkerhet, kan du ställa in en lösenkod som måste anges för att det ska gå att använda appar och information på enheten. Om du vill ställa in en lösenkod går du till Inställningar > Lösenkod eller Touch ID och Lösenkod. Om du använder iOS 5 eller iOS 6 går du till Inställningar > Allmänt > Lösenkodslås.

Ställa in en Mac

1. På din Mac väljer du Apple-menyn > Systeminställningar och klickar på iCloud.

Om du uppmanas att logga in anger du ditt Apple-ID. Om du inte har något Apple-ID trycker du på Skapa nytt Apple-ID och följer anvisningarna.

2. Om Hitta min Mac är avstängt markerar du det för att aktivera det.

Tip:   Om du vill ha extra säkerhet kontrollerar du att ditt användarkonto kräver ett lösenord och att automatisk inloggning har avaktiverats i inställningarna för Användare och grupper.

Dela din plats med dina familjemedlemmar

Om du är en del av en familj som använder Familjedelning, kan du använda Hitta min iPhone för att hitta familjemedlemmarnas iOS-enheter (iOS 8 eller senare) och Mac-datorer (OS X v10.10 eller senare). Först måste varje familjemedlem konfigurera sina enheter och datorer så att deras plats delas med övriga familjemedlemmar.

På en iOS-enhet: Gå till Inställningar > iCloud > Dela min platsinfo.

På en Mac:Öppna iCloud-inställningar, klicka på Hantera Familjedelning och välj en familjemedlem i taget.

Mer information finns i Apple-supportartikeln Familjedelning.

När du ställer in Hitta min iPhone aktiveras aktiveringslåset automatiskt. Aktiveringslåset gör det svårare för andra att använda eller sälja din iPhone, iPad eller iPod touch om du tappar bort den eller den blir stulen. Mer information finns i Apple-supportartikeln Aktiveringslås för Hitta min iPhone.

Om du har problem med Hitta min iPhone kan du läsa Apple-supportartikeln Felsöka Hitta min iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

Senast ändrad: 2015-jun-10