Talen

iCloud: Zoek mijn iPhone instellen

Zoek mijn iPhone instellen

Voordat u uw apparaten kunt zoeken moet u eerst Zoek mijn iPhone instellen op een iOS-apparaat of een Mac die voldoet aan de minimale systeemvereisten.

Important:   Als u al uw apparaten wilt zien in Zoek mijn iPhone, gebruikt u dezelfde Apple ID wanneer u elk apparaat instelt.

Een iOS-apparaat instellen

1. Tik op 'Instellingen' op het thuisscherm van uw apparaat en tik dan op 'iCloud'.

Als u wordt gevraagd in te loggen, voert u uw Apple ID in. Hebt u geen Apple ID, tik dan op ‘Maak een nieuwe Apple ID aan’ en volg de instructies.

2. Als Zoek mijn iPhone (of Zoek mijn iPad of Zoek mijn iPod) is uitgeschakeld, tik dan op 'Zoek mijn iPhone' en tik nogmaals om deze in te schakelen.

3. Tik om 'Stuur laatste locatie' in te schakelen.

Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen en de batterij bijna leeg is, wordt de locatie automatisch naar Apple gestuurd. Wanneer u Zoek mijn iPhone gebruikt om het apparaat te lokaliseren, ziet u de locatie van het apparaat voordat de batterij leeg raakte.

Tip:   Voor extra beveiliging stelt u een toegangscode in die moet worden ingevoerd voordat iemand toegang kan krijgen tot de apps en gegevens op uw apparaat. Als u een toegangscode wilt instellen, gaat u naar Instellingen > Toegangscode of Touch ID en toegangscode. Als uw apparaat iOS 5 of iOS 6 heeft, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Codeslot.

Een Mac instellen

1. Kies op uw Mac, Apple menu > Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op 'iCloud'.

Als u gevraagd wordt om in te loggen, geeft u uw Apple ID op. Als u geen Apple ID hebt, klikt u op ‘Maak een nieuwe Apple ID aan’ en volgt u de instructies.

2. Als Zoek mijn Mac is uitgeschakeld, selecteert u de functie om die in te schakelen.

Tip:   Voor extra beveiliging dient u ervoor te zorgen dat uw gebruikersaccount een wachtwoord vereist en dat automatisch inloggen uitgeschakeld is in 'Gebruikers en groepen'.

U locatie met uw gezinsleden delen

Als u gezinslid bent in Delen met gezin, kunt u Zoek mijn iPhone ook gebruiken om de iOS-apparaten (iOS 8 of nieuwer) en Mac-computers (OS X v10.10 of nieuwer) van uw gezinsleden te zoeken. Alle gezinsleden moeten eerst hun apparaten en computers instellen om hun locatie te delen met andere gezinsleden.

Op een iOS-apparaat: ga naar Instellingen > iCloud > Deel mijn locatie.

Op een Mac: Open iCloud-voorkeuren, klik op 'Beheer Delen met gezin' en selecteer achtereenvolgens de betreffende gezinsleden.

Ga voor meer informatie naar het Apple Support-artikel Delen met gezin.

Wanneer u Zoek mijn iPhone instelt, wordt Activeringsvergrendeling automatisch ingeschakeld. Met Activeringsslot wordt het moeilijker voor iemand om uw iPhone, iPad of iPod touch te gebruiken of te verkopen wanneer deze is kwijtgeraakt of gestolen. Lees voor meer informatie het Apple Support-artikel Activeringsslot van Zoek mijn iPhone.

Als u problemen met Zoek mijn iPhone ondervindt, raadpleegt u het Apple Support-artikel Problemen met Zoek mijn iPhone, iPad, iPod touch of Mac oplossen.

Laatst gewijzigd op: 10-jun-2015
Nuttig?
Ja
Nee