Talen

iCloud: Zoek mijn iPhone instellen

Zoek mijn iPhone instellen

Voordat u uw apparaten kunt vinden, moet u iCloud instellen en Zoek mijn iPhone inschakelen op uw iOS-apparaten en Mac-computers. Voor Zoek mijn iPhone is een iOS-apparaat of Mac vereist die voldoen aan de minimale systeemvereisten.

Important:   Als u al uw apparaten wilt zien in Zoek mijn iPhone, gebruikt u dezelfde Apple ID om iCloud te configureren op elk apparaat.

Een iOS-apparaat instellen

1. Tik op 'Instellingen' op het thuisscherm van uw apparaat en tik dan op 'iCloud'.

Als u gevraagd wordt om in te loggen, geeft u uw Apple ID op, of als u dit niet hebt, tikt u op 'Maak een gratis Apple ID aan' en volgt u de instructies.

2. Als Zoek mijn iPhone (of Zoek mijn iPad of Zoek mijn iPod) is uitgeschakeld, tikt u om de functie in te schakelen.

Tip:   Voor extra beveiliging stelt u een toegangscode in die moet worden ingevoerd voordat iemand toegang kan krijgen tot de apps en gegevens op uw apparaat. Als u een toegangscode wilt instellen, gaat u naar Instellingen > Toegangscode of Touch ID en toegangscode. Als uw apparaat iOS 5 of iOS 6 heeft, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Codeslot.

Een Mac instellen

1. Kies op uw Mac, Apple menu > Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op 'iCloud'.

Als u gevraagd wordt om in te loggen, geeft u uw Apple ID op of, als u dit niet hebt, klikt u op 'Maak een nieuwe Apple ID aan' en volgt u de instructies.

2. Als Zoek mijn Mac is uitgeschakeld, selecteert u de functie om die in te schakelen.

Tip:   Voor extra beveiliging dient u ervoor te zorgen dat uw gebruikersaccount een wachtwoord vereist en dat automatisch inloggen uitgeschakeld is in 'Gebruikers en groepen'. Voor meer informatie kiest u Help > Systeemvoorkeuren help.

Als u een gezinslid bent in Delen met gezin, kunt u Zoek mijn iPhone ook gebruiken om de iOS 8-apparaten en Mac-computers met OS X Yosemite van uw gezinsleden te helpen vinden en beveiligen. De apparaten en computers van gezinsleden moeten zijn geconfigureerd om hun locaties te delen met andere gezinsleden.

• In iOS 8: Ga naar Instellingen > iCloud > Deel mijn locatie.

• In OS X Yosemite: Open iCloud-voorkeuren, klik op 'Beheer Delen met gezin' en selecteer vervolgens één voor één alle gezinsleden.

Wanneer u Zoek mijn iPhone instelt, wordt Activeringsvergrendeling automatisch ingeschakeld. Met Activeringsslot wordt het moeilijker voor iemand om uw iPhone, iPad of iPod touch te gebruiken of te verkopen wanneer deze is kwijtgeraakt of gestolen. Lees voor meer informatie het Apple Support-artikel Activeringsslot van Zoek mijn iPhone.

Als u problemen ondervindt met Zoek mijn iPhone, lees dan het Apple Support-artikel Problemen met Zoek mijn iPhone oplossen.

Laatst gewijzigd op: 9-jan-2015
Nuttig?
Ja
Nee