iCloud: De land- of regionotatie wijzigen voor iCloud Contacten

De land- of regionotatie wijzigen voor iCloud Contacten

In Contacten op iCloud.com kun je de notatie voor adressen en telefoonnummers wijzigen, zodat ze juist zijn voor een bepaald land of een bepaalde regio.

Opmerking: Deze wijzigingen gelden alleen voor Contacten op iCloud.com. Je moet de opmaak op elk van je apparaten afzonderlijk wijzigen via de Contacten-app op iOS-apparaten en Mac, of in Microsoft Outlook op Windows-computers. Raadpleeg de documentatie voor de apps voor meer informatie.

1. Klik op het venstermenu 'Actie' in de knoppenbalk en kies 'Voorkeuren'.

2. Kies een land of regio in het venstermenu 'Adresnotatie'.

Om te zorgen dat Contacten automatisch streepjes en andere tekens in telefoonnummers toevoegt, selecteer je 'Automatische telefoonnummernotatie'. Selecteer deze optie niet als je telefoonnummers in meerdere notaties wilt kunnen invoeren.

3. Klik op 'Bewaar'.

Als je de adresnotatie voor slechts één contact wilt wijzigen, selecteer je de naam van het land of de regio in het adresgedeelte van de contactkaart en typ je een nieuwe naam. De overige adresvelden worden gewijzigd om de adresnotatie van het land of de regio die je hebt ingevoerd, te ondersteunen.

Je kunt de telefoonnummeropmaak niet wijzigen voor slechts één contact.

Publicatiedatum: 9-apr-2019