iCloud: Ongewenste reclame beheren in iCloud Mail

Ongewenste reclame beheren in iCloud Mail

De meeste ongewenste reclame (spam) die wordt verzonden naar je @icloud.com-adres of aliassen daarvan, wordt automatisch geïdentificeerd en verplaatst naar de map 'Ongewenste reclame' wanneer je Mail op iCloud.com gebruikt. Als je ongewenste e-mail ontvangt, kun je deze als ongewenste reclame markeren. Ongewenste berichten worden weergegeven met de icoon voor ongewenste reclame .

Belangrijk: Omdat berichten in de map 'Ongewenste reclame' automatisch na 30 dagen worden verwijderd, is het verstandig zo nu en dan de map 'Ongewenste reclame' te controleren op berichten die onterecht als ongewenste reclame zijn gemarkeerd.

Een bericht als ongewenste reclame markeren

1. Selecteer in de berichtenlijst het bericht dat of de berichten die je als ongewenste reclame wilt markeren.

2. Sleep het bericht of de berichten naar de map 'Ongewenste reclame' in de zijkolom.

Verdere berichten van dezelfde afzender worden automatisch aangemerkt als ongewenste reclame.

Aangeven dat een bericht geen ongewenste reclame is

1. Klik op de map 'Ongewenste reclame' in de zijkolom.

2. Selecteer het bericht of de berichten en klik vervolgens op de knop 'Geen reclame' rechtsboven in het berichtenvenster.

Het bericht is naar je postbus 'Inkomend' verplaatst. Verdere berichten van dezelfde afzender worden niet meer automatisch aangemerkt als ongewenste reclame.

Ongewenste reclame verwijderen

Berichten in de map 'Ongewenste reclame' worden standaard na 30 dagen verwijderd. Om opslagruimte vrij te maken in iCloud voordat deze 30 dagen zijn verstreken, kun je op elk gewenst moment berichten uit de map 'Ongewenste reclame' verwijderen.

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Selecteer in de map 'Ongewenste reclame' het bericht dat of de berichten die je wilt verwijderen en klik vervolgens op de knop 'Verwijder' in de knoppenbalk.

De knop 'Verwijder' in de knoppenbalk.

Als je de knop 'Verwijder' niet ziet in de knoppenbalk, klik je op het venstermenu 'Actie' in de zijkolom en kies je vervolgens 'Voorkeuren'. Ga naar het deelvenster 'Algemeen' en schakel 'Toon Archief-icoon in knoppenbalk' uit.

• Sleep het bericht naar de prullenmand in de zijkolom.

• Selecteer het bericht dat of de berichten die je wilt verwijderen en druk dan op de 'Delete'- of 'Backspace'-toets.

Published Date: 19-jun-2018
Helpful?