Ändra vilka appar som ska synkronisera och lagra data i iCloud

I iCloud-inställningarna kan du välja vilka av apparna på din enhet som ska synkroniseras med och lagra data i iCloud. Läs om hur du ändrar dina iCloud-inställningar eller inaktiverar iCloud helt.

När du aktiverar iCloud för en app lagras informationen säkert på iCloud och synkroniseras automatiskt på alla dina enheter. När du inaktiverar det är appen inte längre ansluten till iCloud och dina data finns då bara på enheten.

Du kan välja vilka appar på enheten som du vill använda med iCloud eller inaktivera iCloud helt

Välja vilka appar som använder iCloud

Se hur du hittar iCloud-inställningarna på din iPhone, iPad, Mac eller PC när du har loggat in på iCloud på din enhet.

På din iPhone eller iPad

1. Gå till Inställningar > ditt namn.
  2. Tryck på iCloud.
  3. Under Appar som använder iCloud trycker du för att välja vilka appar du vill använda med iCloud. Ser du inte en viss app trycker du på Visa alla för att se den fullständiga listan.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar eller välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID.
  2. Klicka på iCloud.
  3. Under Appar som använder iCloud klickar du för att välja vilka appar du vill använda med iCloud. Om du inte ser en app klickar du på Visa fler appar för att se hela listan.

Vissa funktioner är inte tillgängliga eller anges på ett annat sätt i tidigare macOS-versioner.

På en Windows-dator

1. Öppna iCloud för Windows.
  2. Klicka på pilen  bredvid varje app som du vill synkronisera med iCloud och aktivera den sedan.
  3. Klicka på Klar.

Vissa funktioner är inte tillgängliga på din dator eller visas på ett annat sätt beroende på om din dator har Microsoft Outlook 2016 eller tidigare installerat. iCloud-påminnelser kallas för Uppgifter i Outlook 2016 eller senare.

Om du har Outlook installerat

Använd iCloud Mail, Kontakter, Kalendrar och Uppgifter i Outlook. Om du inaktiverar Mail, Kontakter, Kalendrar och Uppgifter fortsätter iCloud-informationen att vara tillgänglig i Microsoft Outlook, men den hålls inte uppdaterad på iCloud och på dina andra enheter.

Om du inte har Outlook installerat

Använd iCloud Mail, Kontakter, Kalendrar och Påminnelser i din webbläsare på iCloud.com.

Stänga av iCloud

Loggar du ut från iCloud kommer iCloud inte längre att synkronisera dina data eller säkerhetskopiera informationen på din iPhone, iPad eller iPod touch. För att hålla informationen säker bör du säkerhetskopiera din enhet från din Mac eller pc

Vill du sluta använda iCloud med dina enheter kan du läsa hur du logga ut från iCloud

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.