macOS Sierra: Zoek mijn Mac gebruiken

Zoek mijn Mac gebruiken

Als u uw Mac om wat voor reden dan ook kwijt bent geraakt, kunt u de Mac proberen te vinden en beveiligen met Zoek mijn Mac. Dit kan alleen als u eerder Zoek mijn Mac hebt geconfigureerd en weet hoe u op een iOS-apparaat of een andere computer uw Mac kunt terugvinden en beveiligen met de Zoek mijn iPhone-app op iCloud.com of een iOS-apparaat.

Als uw Mac niet in de sluimerstand staat en is verbonden met een wifinetwerk of een persoonlijke hotspot, wordt de locatie van uw Mac weergegeven op een kaart. Als uw Mac via Ethernet, wifi of een persoonlijke hotspot verbinding met het internet heeft, kunt u een geluid op de Mac afspelen, de Mac vergrendelen of het apparaat volledig wissen.

Kaart in Zoek mijn iPhone op iCloud.com waarop de locatie van een Mac wordt weergegeven

Zoek mijn Mac configureren

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.

Als u wordt gevraagd om in te loggen, voert u uw Apple ID in. Als u die niet hebt, klikt u op 'Maak nieuwe Apple ID aan' en volgt u de instructies. Als u al een Apple ID hebt, moet u hetzelfde e-mailadres en hetzelfde wachtwoord gebruiken om iCloud op uw Mac en uw andere apparaten te configureren.

2. Selecteer 'Zoek mijn Mac'.

3. Als naast 'Zoek mijn Mac' een knop 'Details' verschijnt, klikt u op deze knop, klikt u op 'Open beveiliging en privacy' en klikt u vervolgens op 'Schakel locatievoorzieningen in'.

Knop 'Details' rechts naast 'Zoek mijn Mac'

De knop 'Details' verschijnt als Locatievoorzieningen is uitgeschakeld in het paneel 'Beveiliging en privacy' in Systeemvoorkeuren.

Als 'Schakel locatievoorzieningen in' is gedimd in het paneel 'Beveiliging en privacy' in Systeemvoorkeuren, klikt u op het hangslotsymbool  en typt u de naam en het wachtwoord van een beheerder van de computer.

4. Om uw Mac extra te beveiligen, moet u voor alle gebruikersaccounts een veilig wachtwoord instellen en automatisch inloggen uitschakelen in het paneel 'Gebruikers en groepen' in Systeemvoorkeuren. Zie Het inlogwachtwoord wijzigen en Het inlogvenster wordt niet weergegeven wanneer u de Mac opstart voor instructies. Om het paneel 'Gebruikers en groepen' in Systeemvoorkeuren te openen, kiest u Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Gebruikers en groepen'.

Een kwijtgeraakte Mac zoeken en beveiligen

Als u uw kwijtgeraakte Mac wilt zoeken en beveiligen, voert u een van de volgende stappen uit:

In de Zoek mijn iPhone-app op iCloud.com of een iOS-apparaat kunt u het volgende doen:

• Uw Mac weergeven op een kaart: U kunt de locatie van uw Mac bij benadering weergeven als de computer met een wifinetwerk is verbonden.

• Een geluid afspelen op uw Mac: Als u denkt dat uw kwijtgeraakte Mac in de buurt is, kunt u er een geluid op afspelen, zodat u uw Mac gemakkelijker terugvindt.

• Uw Mac vergrendelen: Als u uw Mac niet kunt vinden, kunt u de computer met een code vergrendelen, zodat anderen uw Mac niet kunnen gebruiken.

• Uw Mac wissen: U kunt uw Mac op afstand volledig wissen en de computer met een code vergrendelen, zodat anderen uw Mac niet kunnen gebruiken.

Voordat u uw Mac wist, kunt u proberen om uw Mac op een kaart weer te geven en er een geluid op afspelen. Nadat u uw Mac hebt gewist, kunt u deze handelingen niet meer via Zoek mijn iPhone uitvoeren. U kunt echter wel zien op welke locatie uw Mac voor het laatst verbinding heeft gemaakt met een wifinetwerk.

Als uw Mac uitgeschakeld of offline is wanneer u een van de bovenstaande handelingen probeert uit te voeren, wordt deze handeling uitgevoerd zodra uw Mac weer online is.

Opmerking: Eventuele creditcards of betaalkaarten die op uw Mac voor Apple Pay zijn geconfigureerd, worden op uw Mac geblokkeerd wanneer u de computer vergrendelt of worden van uw Mac verwijderd wanneer u de computer wist. Dit is ook het geval als uw Mac offline is. Ook Apple Pay wordt in beide gevallen op uw Mac uitgeschakeld. U kunt geblokkeerde kaarten weer op uw Mac gebruiken nadat u uw Mac hebt ontgrendeld en opnieuw bij iCloud bent ingelogd.

Publicatiedatum: 28-apr-2017