macOS Sierra: Instellingen wijzigen in Systeemvoorkeuren

Instellingen wijzigen in Systeemvoorkeuren

U kunt systeeminstellingen aanpassen om uw Mac naar uw wensen in te stellen. Zo kunt u onder meer de grootte en locatie van het Dock aanpassen en een bureaubladafbeelding kiezen.

Om Systeemvoorkeuren te openen, klikt u op het Systeemvoorkeuren-symbool  in het Dock of kiest u Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'.

Voorkeuren bekijken

Opties zijn gerangschikt in voorkeuren. Zo zijn opties voor de weergave van het bureaublad te vinden in de voorkeuren 'Bureaublad en schermbeveiliging'.

Voorkeuren worden weergegeven als een raster met symbolen. De weergegeven symbolen zijn afhankelijk van uw Mac en de geïnstalleerde programma's. Klik op een symbool om een voorkeurenpaneel te openen en de opties te zien.

Het venster 'Systeemvoorkeuren' met het raster met symbolen. Klik op de knop 'Toon alles' in de knoppenbalk van het venster om de systeemvoorkeuren in een lijst weer te geven, of om de weergave van het raster te wijzigen.

Standaard zijn de voorkeuren in rijen op categorie gesorteerd. Om ze in alfabetische volgorde weer te geven, kiest u 'Weergave' > 'Sorteer alfabetisch'.

Opties instellen

Elk voorkeurenpaneel bevat opties die u kunt instellen. De meeste panelen bevatten een helpknop waar u op kunt klikken voor meer informatie over de opties.

Klik op 'Toon alles' om alle voorkeurensymbolen te tonen. Klik op de knop met het vraagteken om de Help-tekst voor het paneel weer te geven.

Sommige panelen zijn vergrendeld om uw Mac te beschermen. Dit wordt aangegeven door een gesloten hangslotsymbool onder aan het paneel en gedimde opties. Om een paneel te ontgrendelen zodat u opties kunt instellen, klikt u op het hangslotsymbool en voert u het beheerderswachtwoord voor uw Mac in.

Opties zoeken

Als u een optie wilt wijzigen, maar niet weet waar u deze kunt vinden in Systeemvoorkeuren, gebruikt u het zoekveld boven in het venster. Opties die overeenkomen met uw zoekopdracht worden in een lijst weergegeven en de bijbehorende voorkeurenpanelen worden gemarkeerd.

Het venster 'Systeemvoorkeuren' met het woord "zoom" in het zoekveld, daaronder een lijst met overeenkomende zoekresultaten en drie gemarkeerde voorkeursymbolen.

Als u een rode badge op het Systeemvoorkeuren-symbool in het Dock ziet, moet u een of meer taken uitvoeren. Als u uw iCloud-account bijvoorbeeld niet volledig hebt geconfigureerd, wordt de badge weergegeven op het symbool in het Dock. Als u op het symbool klikt, wordt het voorkeurenvenster van iCloud weergegeven, zodat u de configuratie kunt voltooien.

Om opties voor een bepaald programma, zoals Mail of Safari, te wijzigen, opent u het programma, klikt u op de naam van het programma in de menubalk en kiest u 'Voorkeuren'.

Published Date: 28-apr-2017
Helpful?
30% of people found this helpful.