macOS Sierra: Hvis søk på Macen ikke gir resultatene du forventer

Hvis søk på Macen ikke gir resultatene du forventer

Hvis et søk ikke gir forventet resultat, kan du prøve flere ting.

Kontroller teksten du skrev inn i søkefeltet

• Forsikre deg om at ordet eller frasen er riktig stavet.

• Hvis du vil søke etter en bestemt frase, bruker du anførselstegn. Skriv for eksempel "tur til Paris" for å finne objekter som inneholder nøyaktig den frasen. Hvis du ikke bruker anførselstegn, vil søkeresultatene inneholde objekter som inneholder ordene i en hvilken som helst rekkefølge.

Kontroller stedet du søker i

• Hvis du begynte søket i Spotlight, kan søkeresultatene inkludere e-postmeldinger, Kalender-hendelser, Spotlight-forslag, informasjon fra andre programmer og annet. Hvis du søkte i et Finder-vindu, omfatter søkeresultatene kun filer og mapper på den interne disken.

Kontroller Spotlight-valgpanelet

• Du kan ha fjernet objekter fra Spotlight-søkeresultatene. Velg Apple-menyen > Systemvalg, klikk på Spotlight, og klikk deretter på Søkeresultater.

• Det er mulig at du har utelatt enkelte mapper eller disker fra søkene. Velg Apple-menyen > Systemvalg, klikk på Spotlight, og klikk deretter på Personvern.

• Det er mulig du har slått av Stedstjenester for Spotlight-forslag. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Om Spotlight-forslag.

Du finner mer informasjon om Spotlight-valgpanelet under Spotlight-valg.

Sjekk arkiver og sikkerhetskopier

• Hvis du vil finne en fil som ligger i et arkiv, for eksempel en diskfil eller en .zip-fil, må du først dobbeltklikke på arkivet for å åpne det. Deretter kan du søke på nytt.

• Hvis du bruker Time Machine til å sikkerhetskopiere innholdet på Macen, bruker du Spotlight sammen med Time Machine for å finne og gjenopprette objekter i sikkerhetskopier.

Publiseringsdato: 30.apr.2017