macOS Sierra: Kopiëren en plakken tussen apparaten

Met Universeel klembord kunt u tekst, afbeeldingen, foto's en video's op het ene Apple apparaat kopiëren en het materiaal vervolgens op een ander Apple apparaat plakken. U kunt bijvoorbeeld een recept kopiëren dat u tijdens het internetten op uw Mac hebt gevonden en dit in een boodschappenlijst in Notities op uw iPhone plakken.

Een Mac waarop een Pages-document wordt getoond met een afbeelding die van de iPhone is gekopieerd
  • Kopiëren op een apparaat: Selecteer de inhoud die u wilt kopiëren en kopieer vervolgens de inhoud. Druk op uw Mac bijvoorbeeld op Command + C of kies 'Wijzig' > 'Kopieer'.

De gekopieerde inhoud is slechts korte tijd beschikbaar om op uw andere apparaten te worden geplakt.

• Plakken op een apparaat: Plaats de aanwijzer op de positie waar u de inhoud wilt plakken en plak vervolgens de inhoud. Op uw iPad, bijvoorbeeld, tikt u dubbel en kiest u vervolgens 'Plak' uit de opties.

Opmerking: Om Universeel klembord te kunnen gebruiken, moeten uw apparaten aan de systeemvereisten voor Continuïteit voldoen. Ook moeten wifi, Bluetooth en Handoff zijn ingeschakeld in Systeemvoorkeuren (op uw Mac) en in Instellingen (op uw iOS-apparaten). Zorg er bovendien voor dat u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud.

Published Date: 17-dec-2018
Helpful?