macOS Sierra: Een programma openen dat afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar

Een programma openen dat afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar

Er verschijnt een waarschuwingsvenster wanneer u een programma probeert te openen dat niet door een bekende ontwikkelaar bij Apple is geregistreerd. Dit houdt niet automatisch in dat er iets mis is met het programma. Sommige programma's zijn bijvoorbeeld geschreven voordat de registratie van ontwikkelaars verplicht werd gesteld. Het programma is echter niet beoordeeld en macOS kan niet controleren of het programma is gewijzigd of beschadigd sinds het is uitgebracht.

Malware wordt vaak verspreid doordat er schadelijke code aan een onschuldig programma is toegevoegd, waarna de geïnfecteerde versie verder wordt verspreid.

U kunt het best in de Mac App Store een nieuwere versie van het programma of een vergelijkbaar programma zoeken.

Uw beveiligingsinstellingen negeren en het programma gewoon openen:

1. Selecteer in de Finder het programma dat u wilt openen.

Doe dit niet via Launchpad. Via Launchpad krijgt u geen toegang tot het contextuele menu.

2. Houd de Control-toets ingedrukt terwijl u op het symbool van het programma klikt en kies 'Open' uit het contextuele menu.

3. Klik op 'Open'.

Uw Mac onthoudt dat dit programma een uitzondering vormt op uw beveiligingsinstellingen en u kunt het programma voortaan openen door er dubbel op te klikken, net als bij een geregistreerd programma.

Opmerking: U kunt ook een uitzondering voor een geblokkeerd programma instellen door op de knop 'Open toch' te klikken in het paneel 'Algemeen' van het paneel 'Beveiliging en privacy' in Systeemvoorkeuren. Deze knop is ongeveer een uur lang beschikbaar nadat u hebt geprobeerd om het programma te openen.

Om dit paneel te openen, kiest u Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klikt u op 'Beveiliging en privacy' en klikt u vervolgens op 'Algemeen'.

Zie Uw Mac beschermen tegen malware voor informatie over het wijzigen van uw beveiligingsinstellingen.

Publicatiedatum: 28-apr-2017