GarageBand for Mac: Rumpalin suorituksen muokkaaminen

Rumpalin suorituksen muokkaaminen

Drummer-editorissa on useita asetuksia, jotka vaikuttavat rumpalin soittotyyliin. Nämä asetukset sijaitsevat esiasetusalueen oikealla puolella.

Kuva. Drummer-editori, jossa näkyvät suorituksen säätimet

Voit muokata suorituksen monimutkaisuutta ja äänekkyyttä, mykistää tai poistaa rumpusettiosien mykistyksen sekä valita, mitä instrumentteja kuvioon kuuluu. Perkussiokuvakkeilla voit ottaa käyttöön eri instrumentteja, ja voit valita eri rumpu- ja perkussio-osien variaatioita. Voit myös valita vaihtoehdon, jossa bassorummulla ja virvelillä soitetaan puolikas tai kaksinkertainen aika.

Säädä suorituksen monimutkaisuutta ja äänekkyyttä

• Vedä kiekko uuteen kohtaan XY-padilla.

Kuva. Drummer-editori, jossa näkyy XY-pad

Mitä kauemmaksi oikealle kiekko asetetaan, sitä monimutkaisempi soundista tulee ja mitä korkeammalle kiekko asetetaan, sitä äänekkäämmin ääni toistetaan.

Kuviovariaation valitseminen rumpuinstrumenteille

• Valitse instrumentti ja vedä instrumentin oikealla puolella olevaa liukusäädintä tai valitse askel.

Kuva. Drummer-editori, jossa näkyy kuviovariaation säätimiä

Joissakin tapauksissa voit valita kategoriassa useamman kuin yhden instrumentin.

Rumpu- tai perkussioinstrumentin mykistyksen laittaminen päälle ja pois päältä

Kuva. Drummer-editori, jossa näkyy rumpusetti mykistettynä ja ilman mykistystä
  • Osan ottaminen mukaan esitykseen: Klikkaa osaa siten, että se on valittuna tai mykistys on otettu pois päältä.

• Osan poistaminen esityksestä: Klikkaa osaa siten, että se on himmennetty tai mykistetty.

Puolikkaan tai kaksinkertaisen aikavariaation käyttäminen akustiselle bassorummulle ja virvelille

• Valitse Basso ja virveli -liukusäätimen oikeasta reunasta 1/2 tai 2x.

Kuva. Drummer-editori, jossa näkyy puolikas ja tupla-ajan variaatio

Vispiläsettiä käyttävien rumpaleiden virvelitekniikan säätäminen

Jos rumpali käyttää vispilöitä, Basso ja virveli ‑liukusäätimen alle tulee näkyviin Vispiläpyyhkäisy- tai Napautukset vispilällä ‑valintaneliö. Jos valitset Vispiläpyyhkäisyn, tuloksena on pyörivä, pyyhkäisevä vispilätekniikka, joka muistuttaa perkussiofillejä. Jos valitset Napautukset vispilällä, tuloksena on pehmeä, napautteleva vispilätekniikka.

• Valitse Basso ja virveli ‑liukusäätimen vasemman päädyn alla Vispiläpyyhkäisy- tai Napautukset vispilällä ‑valintaneliö.

Kuva. Napautukset vispilällä ‑valintaneliö.

Huomaa: Valintaneliön nimi vaihtuu valitun rumpalin virvelitekniikan mukaan. Jos valittuna on esimerkiksi Austin, käytössä on Napautukset vispilällä ‑valintaneliö, koska Austin soittaa vispilällä napautuksia. Jos valittuna on Tyrell, käytössä on Vispiläpyyhkäisy-valintaneliö, koska Tyrell soittaa vispilällä pyyhkäisyjä.

Rumpali soittaa valitulla virvelitekniikalla.

Muiden esityksen asetusten muokkaaminen

• Fillien määrän ja pituuden vähentäminen tai lisääminen: Vedä Fillit-nuppia ylös- tai alaspäin.

Kuva. Fillit-nuppi

Voit estää muutosten tekemisen filliasetuksiin, kun esiasetuksia tai rumpaleita vaihdetaan, klikkaamalla lukkoa.

• Toistettavan kuvion shufflen säätäminen: Vedä Swing-nuppia pystysuunnassa.

Kuva. Swing-nuppi

Voit estää muutosten tekemisen swing-asetuksiin, kun esiasetuksia tai rumpaleita vaihdetaan, klikkaamalla lukkoa.

• Sen määrittäminen, perustuuko swingi 1/8- vai 1/16-nuotteihin: Klikkaa 1/8- tai 1/16-painiketta.

Kuva. 1/8- ja 1/16-painikkeet

Kaikki Drummer-editorissa tehdyt muutokset ja valinnat vaikuttavat vain valittuun alueeseen, eivät koko raitaan.

Published Date: 29.8.2019
Helpful?