Keynote for Mac: Samarbeid om en delt Keynote-presentasjon

Samarbeid om en delt Keynote-presentasjon

Enten du er eieren av en delt presentasjon eller er invitert til å delta, kan du se redigeringer som gjøres av andre i sanntid, vise eller skjule redigeringsaktivitet og annet når du åpner presentasjonen.

Antallet personer som redigerer eller viser presentasjonen (ikke inkludert deg selv) vises på Samarbeid-knappen i verktøylinjen, og navnene deres vises i listen over deltakere.

Godta en invitasjon om å samarbeide

Når du mottar en kobling til en delt presentasjon, avhenger det som skjer når du klikker på koblingen, av tilgangen og tillatelsen som er angitt av eieren, av Keynote- og macOS-versjonene som er installert på datamaskinen din, og av at du er logget på iCloud.

  1. Klikk på lenken i e-posten, meldingen eller publiseringen du mottok.

  2. Hvis du blir bedt om det, logger du på iCloud med en Apple-ID eller følger eventuelle instruksjoner som vises.

    Presentasjonen åpnes basert på følgende:

    • På en Mac: Presentasjonen åpnes i Keynote for Mac eller Keynote for iCloud, avhengig av om iCloud er konfigurert på Macen og du er logget på, hvor du klikket på koblingen (for eksempel i Mail på Macen eller på en nettside), og om du har macOS High Sierra 10.13 eller nyere og Keynote 9.1 eller nyere installert på datamaskinen.

    • På iCloud.com på en Mac- eller Windows-maskin: Hvis du er logget på iCloud.com i en nettleser, åpnes presentasjonen i Keynote for iCloud og legges til i presentasjonsorganisereren og i iCloud Drive.

    • På en iOS-enhet med iOS 11 eller nyere og Keynote 5.1 eller nyere: Presentasjonen åpnes i Keynote på iOS-enheten og legges til i presentasjonsorganisereren.

    • På en Android-enhet eller en iOS-enhet uten iOS 11 eller nyere og Keynote 5.1 eller nyere: Presentasjonen åpnes i en nettleser der du kan se, men ikke redigere den.

Hvis du har problemer med å takke ja til en invitasjon, forsikrer du deg om at systemet oppfyller iCloud- og systemkravene.

Samarbeid om en delt presentasjon

  1. Åpne den delte presentasjonen.

    Hvis du har åpnet presentasjonen tidligere, ser du etter den i Keynote-mappen i iCloud Drive. Hvis du ikke ser presentasjonen, klikker du på lenken i e-posten, meldingen eller innlegget du har mottatt, og logger på hvis du blir bedt om det.

    Hvis du ikke kan åpne presentasjonen, leser du «Godta en invitasjon om å samarbeide» over.

  2. Rediger presentasjonen.

    Endringer som du og andre gjør i presentasjonen, vises i sanntid. Fargede markører og fargede markeringer for tekst og objekter viser hvor andre redigerer. Flytt pekeren til en farget markør for å se hvem som redigerer.

  3. Gjør ett av følgende:

    •  Se hvem som arbeider i presentasjonen: Klikk på Samarbeidspartner-knappen i verktøylinjen for å åpne deltakerlisten, som viser hvem som er med på presentasjonen og hvem som redigerer eller ser på den for øyeblikket.

      Antallet personer som redigerer eller viser presentasjonen (ikke inkludert deg) vises på knappen.

    •  Følg en annen persons redigeringer: Klikk på den fargede prikken ved siden av personens navn i listen med deltakere. Hvis du ikke ser en farget prikk, har personen åpnet presentasjonen, men deltar ikke aktivt.

    •  Skjul eller vis aktivitet (fargede markører eller markeringer): Velg Vis > Skjul samarbeidsaktivitet eller Vis > Vis samarbeidsaktivitet (fra Vis-menyen øverst på skjermen).

    • Løs konflikter: Hvis du er eier av presentasjonen og det oppstår konflikter, ser du en dialogrute. Velg den versjonen du vil beholde. Hvis du beholder flere enn én, forblir den nyeste versjonen den delte versjonen.

Hvis du ser et varsel på Samarbeid-knappen Samarbeid frakoblet-knappen i verktøylinjen, er ikke datamaskinen koblet til Internett, og du kan ikke redigere presentasjonen før den er koblet til Internett igjen. Kontroller Internett-forbindelsen, og vent til maskinen er koblet til igjen.

Trekk deg fra en delt presentasjon

Hvis du ikke lenger vil ha tilgang til en presentasjon noen har delt med deg, kan du fjerne deg selv fra deltakerlisten.

  1. Klikk på Samarbeidspartnere-knappen i verktøylinjen.

  2. Hold markøren over navnet ditt, klikk på de tre prikkene som vises, og velg deretter Fjern meg.

Hvis du fjerner navnet ditt fra listen med deltakere, fjernes presentasjonen fra iCloud Drive. Hvis du senere vil ha tilgang til presentasjonen igjen, kan du åpne den med den opprinnelige koblingen.

Merk: Ikke alle Keynote-funksjoner er tilgjengelige for en presentasjon som deles med andre. Les denne Apple-kundestøtteartikkelen hvis du vil vite mer.

Published Date: 03.jul.2019
Helpful?