Keynote for Mac: Itsetoistavat tai interaktiiviset esitykset

Itsetoistavat tai interaktiiviset esitykset

Voit asettaa esityksen etenemään automaattisesti elokuvan tavoin ilman, että käyttäjä tekee mitään. Voit luoda myös interaktiivisen esityksen, jossa dioja vaihdetaan vain, kun katsoja klikkaa sen linkkejä. Voit myös asettaa esityksen toistumaan, kun se avataan, toistumaan jatkuvasti silmukkana ja alkamaan uudelleen, jos se on käyttämättä tietyn ajan.

Nämä asetukset ovat erityisen käytännöllisiä silloin, kun esitystä toistetaan infopisteen kaltaisessa ympäristössä.

Interaktiivisen tai automaattisesti etenevän esityksen luominen

1. Kun esitys on avoinna, klikkaa Dokumentti-sivupalkissa Dokumentti-välilehteä.

2. Valitse jokin toistoasetus:

• Toista automaattisesti avattaessa: Esityksen toisto alkaa välittömästi, kun se avataan.

• Diaesityksen jatkuva toisto: Esitystä toistetaan jatkuvasti. Jos haluat tehdä esityksestä itsestään toistuvan silmukan, valitse Esitystyyli-ponnahdusvalikosta Itsetoistava vaiheessa 3 kuvatulla tavalla.

• Aloita esitys uudelleen, jos käyttämättä: Aseta nuolilla aika, jonka jälkeen käyttämättä ollut esitys aloitetaan alusta. Esitys palaa ensimmäiseen diaan, jos näyttöä ei käytetä tietyn ajan kuluessa esityksen toiston aikana.

3. Klikkaa Esitystyyli-ponnahdusvalikkoa ja valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista:

• Vain linkit: Diat vaihtuvat ainoastaan, kun esittäjä (tai katsoja) klikkaa linkkiä.

• Itsetoistava: Esitys etenee automaattisesti ilman, että käyttäjä tekee mitään. Voit muuttaa diojen siirrosten tai koonnostehosteiden välistä viivettä käyttäen Viive-kohdan vieressä olevia säätimiä.

Voit palata normaaliin toimintaan, jossa dioja vaihdetaan oikealla ja vasemmalla nuolinäppäimellä, valitsemalla Normaali.

Jos haluat toistaa esityksen, valitse diojen rakennenäkymässä aloitusdia klikkaamalla ja klikkaa sitten työkalupalkissa Toista-painiketta.

Published Date: 10.7.2019
Helpful?