Numbers for iPhone: Kiinalaisen, japanilaisen tai korealaisen tekstin muotoileminen Numbers-laskentataulukossa

Kiinalaisen, japanilaisen tai korealaisen tekstin muotoileminen Numbers-laskentataulukossa

Mobiililaitteessa olevien kansainvälisten näppäimistöjen avulla voit syöttää tekstiä useilla eri kielillä sekä kirjoitusjärjestelmillä, kuten kiina, japani ja korea. Kun otat käyttöön minkä tahansa kiinalaisen, japanilaisen tai korealaisen näppäimistön laitteessasi, Numbers tarjoaa joitakin kielikohtaisia tekstin muotoiluominaisuuksia, kuten painotus- ja luettelotyylejä sekä ääntämisohjeita.

Parhaat tulokset saat, kun käytät seuraavia suositeltuja fontteja:

• Yksinkertaistettu kiina: PingFang SC

• Taiwanin perinteinen kiina PingFang TC

• Hongkongin ja Macaon perinteinen kiina: PingFang HK

• Korea: Apple SD Gothic Neo

• Japani: Hiragino Sans (sans serif) tai Hiragino Mincho (serif)

Tärkeää: Alla olevissa ohjeissa oletetaan, että olet ottanut laitteessasi käyttöön vähintään yhden kiinalaisen, japanilaisen tai korealaisen näppäimistön. Jos haluat ottaa kansainvälisiä näppäimistöjä käyttöön, avaa laitteen Asetukset, napauta Yleiset > Näppäimistö > Näppäimistöt ja lisää uusi näppäimistö.

Kiinalaisten, japanilaisten tai korealaisten painotusmerkkien lisääminen

Voit lisätä kiinalaisessa, japanilaisessa tai korealaisessa tekstissä usein käytettyjä painotusmerkkejä. Jos käytät esimerkiksi kiinalaista näppäimistöä, voit lisätä boten-pisteitä tekstin ylä- tai alapuolelle tai lisätä aaltoalleviivan. Japanilaisessa tekstissä voit lisätä tavallisia pisteitä tai sesame-pisteitä.

1. Vaihda näppäimistöksi kiinalainen, japanilainen tai korealainen näppäimistö.

2. Valitse merkit, joita haluat muotoilla, ja napauta Muoto-painiketta.

3. Napauta Teksti ja napauta jotakin korostusmerkkipainiketta.

Muotoiluvaihtoehdot riippuvat käytössä olevista näppäimistöistä.

Kiinalaisen, japanilaisen tai korealaisen luettelotyylin käyttäminen

Voit käyttää kiinalaisia, japanilaisia ja korealaisia luettelotyylejä (erityisesti luettelomerkkityyliä tai numerojärjestelmää) millä tahansa kielellä kirjoitetussa luettelossa.

1. Valitse luettelokohdat, joiden numeroita tai kirjaimia haluat muuttaa.

2. Napauta Muoto-painiketta ja napauta sitten Teksti tai Solu.

3. Napauta Luettelot ja napauta sitten luettelotyyliä.

Muotoiluvaihtoehdot riippuvat käytössä olevista näppäimistöistä.

Published Date: 25.7.2019
Helpful?