Pages for Mac: Kansioiden luominen Pages-dokumenteille

Kansioiden luominen Pages-dokumenteille

Voit ryhmittää toisiinsa liittyvät dokumentit kansioihin, jotta ne on helppo löytää.

Kansion luominen

1. Aktivoi Finder klikkaamalla työpöytää ja valitse sitten Arkisto > Uusi Finderin ikkuna (näytön yläreunassa olevasta Arkisto-valikosta).

2. Siirry Finder-ikkunassa paikkaan, johon haluat luoda kansion (esim. työpöytä, Dokumentit-kansio tai iCloud Driven kansio).

Jos luot kansion iCloud Driven Pages-kansiossa, kansio näkyy iOS-laitteiden dokumenttinäkymässä vain silloin, kun se sisältää dokumentin.

3. Valitse Arkisto > Uusi kansio.

Jos Uusi kansio -komento näkyy himmennettynä, valitsemaasi paikkaan ei ole mahdollista luoda kansiota. Et voi esimerkiksi luoda kansiota Finder-sivupalkin Tiedostoni-osioon.

4. Anna kansiolle nimi ja paina rivinvaihtonäppäintä.

5. Voit siirtää dokumentin kansioon vetämällä sen sinne.

Voit myös luoda kansion, kun tallennat uuden dokumentin Pagesissa.

Kansion nimeäminen uudelleen

Tärkeää: Älä nimeä uudelleen ohjelmakansioita (kuten Ohjelmat-kansiossa olevia kansioita), järjestelmän mukana toimitettuja kansioita (kuten Kirjasto-kansiota) tai kotikansiotasi, eli kansiota, jolla on oma nimesi.

1. Klikkaa kansiota ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä.

2. Syötä uusi nimi ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä näppäimistössä.

Voit käyttää numeroita ja useimpia symboleita. Et voi käyttää nimessä kaksoispistettä (:) tai aloittaa nimeä pisteellä (.). Jotkin ohjelmat eivät salli vinoviivaa (/) tiedostonimessä.

Kansion poistaminen

Jos haluat säilyttää joitakin kansion sisältämiä tiedostoja, siirrä ne muihin kansioihin tai työpöydälle ennen kansion poistamista.

• Valitse kansio ja tee jokin seuraavista:

• Pidä komento-näppäintä painettuna ja paina sitten näppäimistön poistonäppäintä.

• Vedä kansio roskakorin kuvakkeen päälle Dockissa.

Kansiota ja sen sisältöä ei poisteta tietokoneesta lopullisesti ennen kuin tyhjennät Roskakorin (klikkaa työpöytää ja valitse Finder > Tyhjennä roskakori näytön yläreunassa olevasta Finder-valikosta).

Published Date: 28.12.2018
Helpful?