Pages for Mac: Tekstisarakkeiden muotoileminen Pages-dokumentissa

Tekstisarakkeiden muotoileminen Pages-dokumentissa

Voit muotoilla dokumentin kahdeksi tai useammaksi sarakkeeksi, joissa teksti ja grafiikat virtaavat automaattisesti sarakkeesta toiseen. Voit muuttaa sarakkeiden määrää muutamassa kappaleessa, kokonaisessa osiossa ja tekstilaatikon tai kuvion tekstissä.

Huomaa: Jos et halua sarakkeiden sisällön virtaavan sarakkeesta toiseen, lisää dokumenttiin sen sijaan taulukko, jossa on haluamasi määrä sarakkeita. Tällä tavalla voit syöttää tekstiä yksittäisiin taulukon soluihin koko sivulla.

Tekstisarakkeiden muotoileminen

1. Tee jokin seuraavista:

• Koko dokumentissa: Klikkaa mitä tahansa tekstiä dokumentissa.

Jos dokumentissa on useita osioita, tämä toimenpide koskee vain osiota, jota klikkaat.

• Tietyissä kappaleissa: Valitse kappaleet, joita haluat muuttaa.

• Tekstilaatikon tai kuvion tekstissä: Valitse objekti.

2. Klikkaa Muoto-sivupalkin yläosassa Asettelu-painiketta.

Jos teksti on tekstilaatikossa, taulukossa tai kuviossa, klikkaa ensin sivupalkin yläreunassa Teksti-välilehteä ja klikkaa sitten Asettelu-painiketta.

3. Sarakkeet-osion säätimillä voit asettaa sarakkeiden määrän ja niiden välistyksen:

• Sarakkeiden määrän asettaminen: Klikkaa Sarakkeet-arvokentän vieressä olevia nuolia.

• Sarakkeen välistyksen asettaminen: Kaksoisklikkaa arvoja Sarake- ja Väli-sarakkeissa ja kirjoita sitten sarakkeen leveys.

• Toisistaan poikkeavien sarakeleveyksien asettaminen: Poista Tasalevyiset sarakkeet ‑valintaneliön valinta.

Muoto-inspektorin Asettelu-osio, jossa näkyvät sarakkeiden säätimet.

Jos lisäsit dokumenttiin taulukon ja haluat muokata sarakkeita, katso Taulukon rivien ja sarakkeiden lisääminen tai poistaminen.

Tekstin pakottaminen seuraavan sarakkeen yläreunaan

1. Klikkaa kohtaa, johon haluat edellisen sarakkeen päättyvän.

2. Klikkaa työkalupalkissa Lisää-valikkopainiketta ja valitse sitten Sarakkeenvaihto.

Kun lisäät sarakkeenvaihdon, Pages lisää muotoilumerkin nimeltä näkymätön. Voit laittaa näkymättömät päälle dokumentissa, jos haluat nähdä, missä kohdin erikoismuotoilua käytetään.

Published Date: 14.8.2019
Helpful?