Pages for Mac: Paperin koon ja suunnan asettaminen Pages-dokumentissa

Paperin koon ja suunnan asettaminen Pages-dokumentissa

Useimmat Pages-työpohjat on luotu dokumenteille, jotka käyttävät normaaleja paperikokoja, mutta voit muuttaa dokumentin paperikokoa milloin tahansa. Voit myös vaihtaa sen suuntaa (pysty tai vaaka). Voit joutua tekemään muutoksia jälkeenpäin, jotta dokumentti näyttää siltä kuin haluat.

Säätimet paperin koon ja suunnan asettamiseen.

Sivun suunnan asettaminen

1. Klikkaa Dokumentti-sivupalkin yläreunassa Dokumentti-välilehteä.

2. Valitse sivun suunta (pysty tai vaaka).

Voit käyttää dokumentissa vain yhtä sivun suuntaa. Pages ei tue sekä pysty- että vaakasuuntaisten sivujen käyttöä samassa dokumentissa.

Oletustulostimen ja vakiopaperikoon asettaminen

1. Klikkaa Dokumentti-sivupalkin yläreunassa Dokumentti-välilehteä.

2. Klikkaa tulostinponnahdusvalikkoa ja valitse dokumentille oletustulostin (voit vaihtaa oletustulostinta milloin tahansa).

Tulostusvalinnat ovat tulostinkohtaisia. Jos asetettu tulostin ei esimerkiksi tue kaksipuolista tulostusta, kyseistä asetusta ei näy tulostusasetuksissa, kun aloitat tulostamisen.

Jos et näe luettelossa yhtään käytettävissä olevaa tulostinta, voit ottaa tulostimen käyttöön Järjestelmäasetuksissa.

3. Klikkaa paperikokoponnahdusvalikkoa ja valitse paperikoko.

Muokatun paperikoon asettaminen

1. Valitse Arkisto > Arkin määrittely (näytön yläreunassa olevasta Arkisto-valikosta).

2. Klikkaa Paperikoko-ponnahdusvalikkoa ja valitse Hallitse muokattuja kokoja.

3. Lisää muokattu koko klikkaamalla Lisää-painiketta.

4. Klikkaa yllä olevassa luettelossa Nimetön (se lisätään, kun klikkaat Lisää-painiketta) ja kirjoita nimi muokatulle koolle.

5. Kirjoita paperin leveys ja korkeus Leveys- ja Korkeus-kenttiin.

6. Määritä tulostusmarginaalin asetukset ja klikkaa OK.

Jos haluat lisätietoja muokatun tulostuksen valinnoista, klikkaa kysymysmerkkipainiketta tulostusasetusten alaosassa.

7. Sulje Arkin määrittely -ikkuna klikkaamalla OK.

Muokattu sivukoko tulee näkyviin paperikokovalikon alareunassa Pagesin Dokumentti-sivupalkissa.

Julkaisupäivämäärä: 14.8.2019