Pages voor Mac: De knoppenbalk van Pages aanpassen

De knoppenbalk van Pages aanpassen

Via de knoppenbalk boven in het Pages-venster heb je snel toegang tot de regelaars die je nodig hebt wanneer je met Pages werkt. Als je weet welke regelaars je het vaakst gebruikt, kun je de knoppenbalk aanpassen aan je manier van werken door knoppen toe te voegen, te verwijderen of te verplaatsen.

De menubalk boven in het scherm met de volgende menu's: Apple, Pages, Archief, Wijzig, Voeg in, Opmaak, Orden, Weergave, Deel, Venster en Help. Onder de menubalk wordt een Pages-document weergegeven met bovenaan een knoppenbalk met knoppen voor Weergave, Zoom, Voeg pagina toe, Voeg in, Tabel, Diagram, Tekst, Vorm, Media en Opmerking.

Pages heeft net als andere programma's een menubalk boven het Pages-venster, boven in het scherm. Sommige knoppen en menubalkonderdelen hebben wel dezelfde naam (zoals 'Voeg in', 'Weergave' en 'Opmaak'), maar bieden verschillende commando's.

De knoppenbalk tonen of verbergen

• Kies 'Weergave' > 'Verberg knoppenbalk' of 'Weergave' > 'Toon knoppenbalk' (uit het Weergave-menu boven in het scherm).

Knoppen in de knoppenbalk toevoegen, verwijderen of verplaatsen

1. Kies 'Weergave' > 'Pas knoppenbalk aan' > (uit het Weergave-menu boven in het scherm, niet met de knop 'Weergave' in de knoppenbalk).

2. Voer een of meer van de volgende stappen uit:

• Onderdelen toevoegen aan of verwijderen uit de knoppenbalk: Sleep een onderdeel naar de knoppenbalk om het toe te voegen. Sleep een onderdeel uit de knoppenbalk om het te verwijderen.

• De volgorde van onderdelen in de knoppenbalk wijzigen: Sleep het onderdeel om het te verplaatsen.

De knoppen 'Opmaak' en 'Document' kunnen alleen samen worden verplaatst en kunnen niet worden gesplitst.

• De knoppenbalk herstellen: Om de standaardversie van de knoppenbalk te herstellen, sleep je de set knoppen onder in het venster naar de knoppenbalk.

• Knopnamen verwijderen: Kies 'Alleen symbolen' uit het venstermenu onder in het venster. Standaard worden knoppen weergegeven met hun naam.

3. Klik op 'Gereed'.

Publicatiedatum: 18-jun-2019