iMovie voor Mac: Een voice-over opnemen

Een voice-over opnemen

U kunt gesproken tekst opnemen en deze toevoegen aan uw film.

Voice-overtekst opnemen

1. Plaats de afspeelkop op het punt in de tijdbalk waarop u de opname wilt starten en klik op de knop 'Neem voice-over op' onder het weergavevenster.

Onder het weergavevenster worden de regelaars voor de voice-overopname weergegeven.

2. Om de opname-instellingen aan te passen, voert u een of meer van de volgende stappen uit:

• Het invoerapparaat wijzigen: Klik op de knop 'Voice-overopties' , klik op het venstermenu 'Invoerbron' en kies de gewenste optie.

• Het invoerniveau van de microfoon aanpassen: Klik op de knop 'Voice-overopties' en sleep de volumeschuifknop naar rechts om het volume voor de opname te verhogen, of sleep de knop naar links om het volume te verlagen.

U kunt de audioniveaus controleren met behulp van de audiometer links van de rode opnameknop. U moet het volume zo instellen dat de audiometer altijd groen blijft, zelfs wanneer u heel hard praat.

• Geluid van andere fragmenten uitschakelen tijdens de opname: Klik op de knop 'Voice-overopties' en schakel het aankruisvak 'Projectgeluid uit' in.

3. Om de opname te starten, klikt u op de opnameknop.

Opnameknop onder het weergavevenster
  4. Om de opname te stoppen, klikt u nogmaals op de opnameknop (of drukt u op de spatiebalk).

De opgenomen audio wordt als een nieuw fragment in de tijdbalk weergegeven, boven de achtergrondmuziek. Het voice-overfragment wordt gekoppeld aan het fragment dat zich onder de afspeelkop bevond toen de opname werd gestart.

5. Wanneer u klaar bent, klikt u op 'Gereed' rechts van de regelaars voor de voice-overopname.

Published Date: 7-nov-2017
Helpful?
48% of people found this helpful.