iMovie voor Mac: Importeren van camera‘s die met bestanden werken

Importeren van camera's die met bestanden werken

Bij camera's en andere apparaten die met bestanden werken, kunnen videofragmenten en foto's worden bewaard op flash-opslagmedia of harde schijven. Camera's en andere apparaten die met bestanden werken, worden meestal op uw computer aangesloten via een USB-kabel. Sommige camera's die met bestanden werken, gebruiken verwijderbare geheugenkaarten die u in uw Mac kunt plaatsen.

Als u wilt controleren of uw camera compatibel is met iMovie, gaat u naar de webpagina met ondersteunde camera's voor iMovie.

Tip: U wordt aangeraden om Foto's te gebruiken voor het importeren van foto's en videofragmenten in iMovie. Zie Foto's Help voor meer informatie.

Importeren van een camera of camcorder

1. Voer een van de volgende stappen uit:

• Verbind uw apparaat met uw Mac via de kabel die bij het apparaat is geleverd en zet het apparaat aan.

Als u een camcorder gebruikt, moet u de modus 'PC Connect' instellen. (De naam van deze overdrachtsmodus kan per apparaat verschillen.) Mogelijk wordt automatisch de verbindingsmodus van uw camcorder geactiveerd wanneer u deze aansluit op uw Mac. Raadpleeg de documentatie bij uw apparaat voor meer informatie.

Opmerking: Wanneer u een dvd-camcorder met uw Mac verbindt, wordt mogelijk het programma Dvd-speler geopend. Als dit gebeurt, moet u Dvd-speler sluiten.

• Als uw apparaat een SD-kaart gebruikt, verwijdert u deze kaart uit het apparaat en plaats u de kaart in de kaartsleuf van uw Mac (indien aanwezig) of in een externe kaartlezer.

Zie Informatie over geheugenkaarten en kabels voor meer informatie.

2. Om het importeervenster te openen, klikt u op de knop 'Importeer' in de knoppenbalk.

Knop 'Importeer' in de knoppenbalk

Als de knop 'Importeer' niet zichtbaar is, klikt u op de knop 'Media' in de knoppenbalk en klikt u vervolgens op de knop 'Importeer'.

Knop 'Media' in de knoppenbalk

Als het Fotolader-, Foto's- of iPhoto-venster wordt weergegeven, sluit u dit venster.

3. Selecteer uw apparaat in het gedeelte 'Camera's' van de navigatiekolom in het importeervenster.

In het importeervenster ziet u miniaturen van de videofragmenten en foto's op uw apparaat. Als u een onderdeel selecteert, wordt boven in het importeervenster een voorvertoning weergegeven.

Opmerking: Om alleen video of alleen foto's weer te geven, klikt u op het venstermenu rechtsboven in het importeervenster en kiest u de gewenste optie.

4. Om een voorvertoning van een video te bekijken, beweegt u de aanwijzer naar links of rechts in een videominiatuur. U kunt de aanwijzer ook op de voorvertoning boven in het importeervenster plaatsen en op de afspeelknop klikken.

U kunt op de knop 'Vorige' of 'Volgende' klikken om naar het vorige of volgende fragment te gaan. Door de knop 'Vorige' of 'Volgende' ingedrukt te houden, spoelt u fragmenten terug of vooruit.

Afspeelregelaars in het importeervenster
  5. Voer een van de volgende stappen uit om aan te geven waarin u de geïmporteerde media wilt opnemen:

• Een bestaande gebeurtenis kiezen: Klik boven in het importeervenster op het venstermenu 'Importeer in' en kies de gebeurtenis.

Venstermenu 'Importeer in'
    • Een nieuwe gebeurtenis aanmaken: Klik boven in het importeervenster op het venstermenu 'Importeer in', kies 'Nieuwe gebeurtenis', typ een naam voor de nieuwe gebeurtenis en klik op 'OK'.

Zie Media en gebeurtenissen ordenen voor meer informatie over gebeurtenissen.

6. Voer een van de volgende stappen uit:

• Alle fragmenten importeren: Klik op 'Importeer alles'.

• Alleen geselecteerde fragmenten importeren: Houd de Command-toets ingedrukt en klik op de fragmenten die u wilt importeren. Klik vervolgens op 'Importeer selectie' (de naam van de importeerknop verandert automatisch).

Het importeervenster wordt gesloten en uw fragmenten worden in de gebeurtenis weergegeven. Afhankelijk van de lengte van elk fragment en het aantal fragmenten dat u importeert, kan er tijdens het importeren van de fragmenten rechtsboven in het venster een voortgangsindicator worden weergegeven.

Voortgangsindicator in de knoppenbalk

U kunt tijdens het importeren in iMovie blijven werken.

7. Wanneer uw media zijn geïmporteerd, kunt u het apparaat loskoppelen.

Publicatiedatum: 7-nov-2017