iMovie voor Mac: Informatie over geheugenkaarten en kabels

Informatie over geheugenkaarten en kabels

Als u media van uw opnameapparaat wilt importeren op uw Mac, moet u de geheugenkaart uit uw apparaat verwijderen en deze in uw Mac of in een geheugenkaartlezer plaatsen. Met de juiste kabel kunt u het apparaat ook rechtstreeks met uw Mac verbinden. Vervolgens kunt u de media van de geheugenkaart of het apparaat importeren. Zie Importeren van camera's die met bestanden werken voor meer informatie.

Geheugenkaarten

Bij veel camera's en andere apparaten die met bestanden werken, wordt materiaal vastgelegd op een verwijderbare geheugenkaart. U kunt een kaartlezer met uw Mac verbinden en de inhoud van uw geheugenkaart naar uw Mac overbrengen. Sommige Macs hebben een sleuf voor SD- of SDXC-kaarten (Secure Digital of Secure Digital Extended Capacity). Met deze computers kunt u gegevens lezen van en schrijven naar SD-media die in de sleuf worden geplaatst. Als uw Mac een kaartsleuf heeft, kunt u de kaart uit de camera verwijderen en in uw Mac plaatsen en de bestanden vervolgens importeren.

Zie Over de SD- en SDXC-kaartsleuf voor meer informatie.

SD-geheugenkaart

Kabels en apparaten

U kunt uw apparaat ook met uw Mac verbinden via een Thunderbolt-, USB- of FireWire-kabel. Welke type kabel u nodig hebt, afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt:

• Thunderbolt-apparaat: Apparaten die gebruikmaken van de Thunderbolt I/O-technologie hebben een connector die op de Thunderbolt- of Mini DisplayPort-uitvoerpoort van de Mac wordt aangesloten. Een voorbeeld van deze connector ziet u hieronder.

Thunderbolt-connector
  • USB-apparaat: Een USB-kabel gebruikt u voor camcorders waarmee materiaal in bestanden wordt vastgelegd, voor digitale fotocamera's waarmee u video kunt opnemen en voor een iPad, iPhone of iPod touch. De USB-kabel moet zijn voorzien van minimaal één connector die op uw Mac kan worden aangesloten. (Deze connector ziet u bovenaan in de afbeelding hierna.) Het andere uiteinde van de USB-kabel, dat wordt aangesloten op uw opnameapparaat, kan er anders uitzien. (Deze connector ziet u onderin in de afbeelding hierna.)

USB-connectoren van het type A en B
  • FireWire-apparaat: Voor de meeste camcorders waarbij beelden op tape worden vastgelegd, gebruikt u een FireWire-kabel met aan het ene uiteinde een 6-pens connector die op uw Mac wordt aangesloten (bovenaan in de afbeelding hierna) en aan het andere uiteinde een 4-pens connector die op uw camcorder wordt aangesloten (onderin in de afbeelding hierna).

4-pens en 6-pens FireWire-connectoren

Het is ook mogelijk dat u een FireWire 800-kabel hebt met een ander uiteinde dat op uw camcorder of Mac wordt aangesloten.

FireWire 800-connector
Publicatiedatum: 7-nov-2017