Notes för Mac: Anteckningar i översikt

Anteckningar i översikt

Anteckna en snabb tanke eller spara något viktigt eller intressant som du kan titta på senare. Det går snabbt och lätt att skapa en ny anteckning i Anteckningar. Du kan också få tillgång till uppgraderade iCloud-anteckningar på alla dina enheter med OS X 10.11 och senare eller iOS 9 och senare samt på iCloud.com.

Skriv ned anteckningar snabbt

Du skapar en ny anteckning genom att klicka på knappen för ny anteckning i verktygsfältet (eller använda Touch Bar) och börja skriva. Du kan också snabbt skapa checklistor som du kan beta av efterhand. Läs mer.

Använd formatknappen om du vill ändra hur texten ska se ut och checklistor om du vill hålla koll på framstegen

Mer än bara text

Dra och släpp bilder, filmer, länkar och andra filer i dina anteckningar. Du kan också lägga till innehåll i anteckningar när du använder Safari, Bilder, Kartor eller något av flera andra program. Läs mer.

Bifoga bilder och visa webbsidor och innehåll som sparats från andra program

Anteckna var du än är

Du kan ha dina anteckningar med dig, på vilken enhet du än använder. Du kan till exempel spara ett recept på datorn och sedan enkelt komma åt det på iPhone när du är ute och handlar till middagen. Läs mer.

I kontolistan visas anteckningar på iCloud, På min Mac (lokalt) och andra konton, medan endast anteckningar på iCloud och andra konton visas på andra enheter

Skydda eller lägga till personer i anteckningar

Har du anteckningar som innehåller privat information? Du kan låsa dem för att skydda innehållet. Läs mer.

Om du vill samarbeta med andra kan du lägga till personer i dina anteckningar och tillåta att de bidrar och lägger till sina egna uppdateringar. Läs mer.

Fråga Siri

Siri på datorn gör det ännu enklare att använda Anteckningar. Du kan skapa en snabb anteckning, få anteckningar upplästa, söka efter en särskild anteckning och mycket mer. Här är några exempel på vad du kan säga till Siri:

• ”Skapa en ny anteckning”

• ”Visa mina anteckningar”

• ”Visa anteckningarna från förra veckan”

Publiceringsdatum: 2017-maj-10