Notes for Mac: Muistiinpanot-ohjelman yleiskatsaus

Muistiinpanot-ohjelman yleiskatsaus

Voit merkitä nopeasti muistiin ideoita tai tallentaa tärkeitä ja kiinnostavia asioita myöhempää tarkastelua varten. Uuden muistiinpanon tekeminen Muistiinpanot-ohjelmaan on helppoa. Voit käyttää päivitettyjä iCloud-muistiinpanoja kaikilla laitteilla, joissa on OS X 10.11 tai uudempi tai iOS 9 tai uudempi, ja iCloud.comissa.

Nopeita muistiinpanoja

Kun haluat luoda uuden muistiinpanon, klikkaa työkalupalkin Uusi muistiinpano -painiketta (tai käytä Touch Baria) ja ala kirjoittaa. Voit myös luoda tarkistuslistoja ja merkitä niiden kohtia tehdyksi. Lisätietoja.

Muuta tekstin ulkoasua Muotoile-painikkeella tai seuraa edistymistä tarkistuslistoilla

Muutakin kuin tekstiä

Voit vetää muistiinpanoihin kuvia, videoita, linkkejä ja muita tiedostoja. Voit lisätä sisältöä muistiinpanoihin myös, kun käytät mm. Safari-, Kuvat- tai Kartat-ohjelmaa. Lisätietoja.

Liitä kuvia ja katsele verkkosivuja ja muista ohjelmista tallennettua sisältöä

Tee muistiinpanoja missä ikinä oletkin

Muistiinpanot ovat mukanasi riippumatta käytössäsi olevasta laitteesta. Voit esim. tallentaa ruokaohjeen Macilla ja ottaa sen esille iPhonessa, kun teet ruokaostoksia. Lisätietoja.

Tililuettelossa näkyy iCloud-muistiinpanot, Omassa Macissa (paikalliset) ja muut tilit; vain iCloud-muistiinpanot ja muut tilit näkyvät muilla laitteilla

Muistiinpanojen suojaaminen ja ihmisten lisääminen niihin

Onko joissakin muistiinpanoissasi henkilökohtaisia tietoja? Voit suojata sisällön lukitsemalla ne. Lisätietoja.

Tai jos haluat tehdä yhteistyötä muiden kanssa, voit lisätä ihmisiä muistiinpanoihisi ja antaa heidän osallistua ja lisätä omia päivityksiään. Lisätietoja.

Kysy Siriltä

Macin Sirin ansiosta Muistiinpanojen käyttäminen on entistäkin helpompaa. Voit esimerkiksi luoda muistiinpanon nopeasti, muistiinpanosi voidaan lukea sinulle ja voit hakea tiettyä muistiinpanoa. Joitakin esimerkkejä siitä, mitä voit sanoa Sirille:

• "Luo uusi muistiinpano."

• "Näytä muistiinpanoni"

• "Näytä muistiinpanoni viime viikolta"

Julkaisupäivämäärä: 10.5.2017