Disk Utility voor macOS Sierra: Schijven beveiligen met een wachtwoord met Schijfhulpprogramma

Wanneer u een intern of extern volume formatteert, kunt u het volume coderen en met een wachtwoord beveiligen. Als u een interne schijf codeert, moet u een wachtwoord typen wanneer u de informatie op de schijf wilt raadplegen. Als u een interne schijf codeert, moet u het wachtwoord typen wanneer u het apparaat met uw computer verbindt.

Om het volume te coderen en met een wachtwoord te beveiligen, moet u het volume eerst wissen. Als het volume bestanden bevat die u wilt bewaren, moet u deze naar een ander volume kopiëren.

Belangrijk: U kunt uw gegevens coderen zonder deze te wissen door FileVault in te schakelen in het paneel 'Beveiliging en privacy' van Systeemvoorkeuren. U kunt een schijf ook coderen en met een wachtwoord beveiligen zonder deze te wissen door met de Control-toets ingedrukt op de schijf in de Finder te klikken en 'Codeer [schijfnaam]' te kiezen.

1. Selecteer het volume in de navigatiekolom en klik op de knop 'Wis' .

Als het om een extern volume gaat, controleert u eerst of het volume op de computer is aangesloten.

2. Voer een naam voor het volume in.

3. Open het venstermenu 'Structuur' en kies 'Mac OS Uitgebreid (journaled)'.

4. Geef een wachtwoord op wanneer daarom wordt gevraagd.

5. Als u wilt voorkomen dat de gewiste bestanden kunnen worden hersteld, klikt u op 'Beveiligingsopties'. Vervolgens geeft u met de schuifknop aan hoe vaak de gewiste gegevens moeten worden overschreven en klikt u tot slot op 'OK'.

Drie keer overschrijven van de gegevens voldoet aan de standaard van het Amerikaanse Ministerie van Energie voor het veilig wissen van magnetische media. Zeven keer overschrijven van de gegevens voldoet aan de 5220-22-M-standaard van het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

6. Klik op 'Wis'.

Om het wachtwoord voor de schijf of de partitie te wijzigen, selecteert u het onderdeel in de navigatiekolom en kiest u 'Archief' > 'Wijzig wachtwoord'.

Publicatiedatum: 7-sep-2017