Macin varmuuskopiointi tai palauttaminen Time Machinen avulla ei onnistu

Jos Time Machine ilmoittaa, että se ei pysty käyttämään varmuuskopiolevyä tiedostojen varmuuskopiointiin tai palautukseen, kokeile näitä ratkaisuja.

Ohjeet varmuuskopiointiin ja palauttamiseen

Jos varmuuskopiointi tai palauttaminen ei onnistu

• Varmista, että Time Machine tukee varmuuskopiolevyä.

• Jos Time Machine ilmoittaa, että varmuuskopiolevyllä ei ole tarpeeksi tallennustilaa tai se on melkein täynnä, käytä varmuuskopiolevyä, jonka tallennuskapasiteetti on vähintään kaksinkertainen Maciin verrattuna. Jos Macissa on esimerkiksi yhden teratavun tallennustila, varmuuskopiolevyllä tulee olla mieluiten vähintään kaksi teratavua tallennustilaa.

• Tarkista varmuuskopiolevyn yhteys.

• Jos varmuuskopiolevy on liitetty Maciin, varmista, että se on liitetty Maciin suoraan, ei USB-keskittimen tai muun laitteen kautta.

• Jos varmuuskopiolevy on liitetty paikallisen verkon kautta, varmista, että verkkoyhteys on hyvä ja että Mac on yhdistetty samaan verkkoon kuin varmuuskopiolevy. Jos olet suorittanut aiemman varmuuskopioinnin onnistuneesti verkon kautta, voit tarkistaa kyseisen varmuuskopion pitämällä optionäppäintä painettuna ja valitsemalla valikkorivin Time Machine ‑valikosta Tarkista varmuuskopiot.

• Jos käytät myös pilvipohjaista synkronointi- tai varmuuskopiointipalvelua, Time Machine saattaa ilmoittaa, että joitakin Macin tiedostoja ei voi varmuuskopioida, ennen kuin synkronointi on valmis. Pidä Mac yhdistettynä virtalähteeseen ja internetiin, niin varmistat, että synkronointi onnistuu nopeasti. Jos et halua odottaa, että synkronointi on valmis, voit tilapäisesti sulkea synkronointikansiot pois Time Machine -varmuuskopiosta.

• Tarkista VPN-ohjelmisto tai muun valmistajan tietoturvaohjelmisto, joka voi vaikuttaa varmuuskopiolevyn yhteyteen.

• Korjaa käynnistyslevy Levytyökalun avulla.

• Varmista, että varmuuskopiolevyn laiteohjelmisto on ajan tasalla. Pyydä lisätietoja varmuuskopiolevyn valmistajalta.

• Jos mikään muu ratkaisu ei toimi, aloita alusta: tyhjennä varmuuskopiolevy ja valitse se taas varmuuskopiolevyksi Time Machinella. Voit myös kokeilla toista varmuuskopiolevyä.

Lue, mitä voit tehdä, jos Time Machine toimii mutta varmuuskopiointi kestää kauan.