OS X El Capitan: Het paneel ‘Extensies‘

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Het paneel 'Extensies'

In het paneel 'Extensies' in Systeemvoorkeuren kunt u extensies van Apple en andere bedrijven en ontwikkelaars in- of uitschakelen. Mac-extensies, zoals Markering, voegen extra functionaliteit toe aan apps of aan de Finder.

In het paneel 'Extensies' van Systeemvoorkeuren kunt u ook de onderdelen selecteren die u wilt zien in het Deel-menu, evenals de widgets die u wilt zien in de weergave 'Vandaag' in Berichtencentrum. U opent het voorkeurenvenster door Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' te kiezen en vervolgens op 'Extensies' te klikken.

Alle

Hiermee geeft u alle extensies weer die op uw Mac zijn geïnstalleerd. Dit zijn extensies die door derden zijn ontwikkeld.

Als de extensie een inhoudsextensie is waarmee extra functionaliteit aan programma's wordt toegevoegd, ziet u een aankruisvak 'Taken' onder de extensie. Als het een extensie voor de Finder is, ziet u een aankruisvak 'Finder'. Schakel het aankruisvak in om de extensie te gebruiken.

Taken

Hiermee geeft u alle inhoudsextensies weer die op uw Mac zijn geïnstalleerd. Selecteer een inhoudsextensie om deze beschikbaar te maken in programma's.

Als bijvoorbeeld Markering is geselecteerd, kunt u op afbeeldingen tekenen en documenten ondertekenen Mail, Teksteditor en andere programma's.

Finder

(alleen beschikbaar als er Finder-extensies zijn geïnstalleerd)

Hiermee geeft u alle Finder-extensies weer die op uw Mac zijn geïnstalleerd. Selecteer een Finder-extensie om deze beschikbaar te maken in de Finder.

Foto's

(alleen beschikbaar als er Foto's-extensies zijn geïnstalleerd)

Hiermee geeft u alle Foto's-extensies weer die op uw Mac zijn geïnstalleerd. Selecteer een Foto's-extensie om deze beschikbaar te maken tijdens het bewerken van foto's in het programma Foto's.

Deel-menu

Selecteer de gewenste onderdelen voor het Deel-menu en voor de widget 'Sociaal' in de weergave 'Vandaag' in Berichtencentrum.

• Het Deel-menu is beschikbaar in verschillende programma's, zoals Safari, Contacten en de Finder. Als een onderdeel wel is geselecteerd, maar niet in het Deel-menu van een programma staat, kunt u dat onderdeel niet gebruiken om vanuit dat programma materiaal te delen.

• De widget Sociaal bevat alleen onderdelen waarbij het mogelijk is om berichten te plaatsen of te versturen.

Vandaag

Selecteer de widgets, zoals Zoek mijn vrienden, die u wilt opnemen in de weergave 'Vandaag' in Berichtencentrum.

U kunt ook rechtstreeks vanuit de weergave 'Vandaag' widgets weergeven of verbergen.

Published Date: 18-sep-2017
Helpful?