OS X El Capitan: Meldingen ontvangen of stopzetten

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Meldingen ontvangen of stopzetten

In veel programma's kunt u via meldingen worden geïnformeerd over activiteiten, updates of wijzigingen. Meldingen worden kort rechtsboven in het scherm weergegeven of blijven daar staan totdat u ze sluit. In het paneel 'Berichtgeving' in Systeemvoorkeuren kunt u instellen hoe meldingen moeten worden weergegeven en aangeven dat u bepaalde meldingen tijdelijk of helemaal niet meer wilt ontvangen.

Meldingen van Mail en Agenda rechtsboven in het scherm.

Ontvangen meldingen weergeven

Details weergeven: Klik op 'Toon' of klik op de melding.

Reageren op een e-mail- of tekstbericht: Klik op 'Antwoord'.

Een AirDrop-onderdeel bewaren op het bureaublad: Sleep het onderdeel van de melding naar het bureaublad. (Onderdelen van AirDrop worden standaard bewaard in de map 'Downloads'.)

Reageren op binnenkomende gesprekken: Klik op 'Accepteer' of 'Sla af'. Als u wilt reageren via het Berichten-programma, klikt u op het driehoekje naast 'Weiger' en kiest u 'Antwoord met Bericht'.

Aangeven wanneer u software wilt bijwerken: Klik op 'Later' en kies een tijd. Zie Zorgen dat uw Mac up-to-date is voor meer informatie over het bijwerken van software.

Een melding herhalen: Klik op 'Sluimer'. De melding wordt na vijftien minuten opnieuw weergegeven. Als u wilt instellen wanneer de melding opnieuw wordt weergegeven, houdt u de muisknop ingedrukt op 'Sluimer' en kiest u vervolgens een tijd.

Meldingen stoppen of onderbreken

In het paneel 'Berichtgeving' in Systeemvoorkeuren kunt u instellen dat u meldingen voor bepaalde programma's wilt uitschakelen of dat u tijdelijk helemaal geen meldingen wilt ontvangen. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Meldingen'.

Meldingen uitschakelen voor een programma: Open het paneel 'Berichtgeving' in Systeemvoorkeuren, selecteer het programma aan de linkerkant en kies vervolgens 'Geen' voor 'Meldingsstijl' aan de rechterkant. U krijgt nu geen meldingen meer voor het programma.

Op bepaalde momenten geen meldingen ontvangen: Ga naar het paneel 'Berichtgeving' in Systeemvoorkeuren, selecteer 'Niet storen' aan de linkerkant en stel de gewenste opties in.

Meldingen onderbreken tot middernacht: Klik op het Berichtencentrum-symbool  in de menubalk terwijl u de Option-toets ingedrukt houdt.

Als 'Niet storen' is ingeschakeld, is het Berichtencentrum-symbool in de menubalk gedimd. U ziet of hoort niets als er meldingen binnenkomen. Alle meldingen worden verzameld in Berichtencentrum, waar u ze later kunt bekijken.

Published Date: 16-sep-2017
Helpful?