OS X El Capitan: Het paneel ‘Taal en regio‘ in Systeemvoorkeuren

This article has been archived and is no longer updated by Apple.
Het paneel 'Taal en regio' in Systeemvoorkeuren

In dit paneel kunt u talen toevoegen en selecteren voor gebruik in OS X en in programma's. U kunt hier ook de weergavenotaties voor datums, tijden, getallen en valuta's kiezen en aanpassen.

U opent het paneel door Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' te kiezen en vervolgens op 'Taal en regio' te klikken.

Voorkeurstalen

De talen die u wilt weergeven in OS X, in programma's (bijvoorbeeld in menu's en berichten) en op websites (indien beschikbaar in een voorkeurstaal).

Als OS X of een programma de primaire taal ondersteunt, wordt die taal gebruikt. In andere gevallen worden de andere talen gebruikt, op volgorde van vermelding. U kunt talen in de lijst verslepen om de volgorde te wijzigen.

Als u invoerbronnen toevoegt, worden die talen automatisch aan de lijst toegevoegd.

Plusteken , minteken

Hiermee kunt u talen aan de lijst toevoegen of uit de lijst verwijderen.

Regio

De geografische regio waarvan de notaties worden gebruikt voor datums, tijden, getallen en valuta's.

Wanneer u een andere regio kiest, veranderen de opties en de voorvertoning.

Er zijn twee opties voor de regio Verenigde Staten. De standaardoptie voldoet in de meeste gevallen. De andere optie, Verenigde Staten (Computer), werkt met speciale notaties die door veelgebruikte internetprotocollen worden ondersteund.

Eerste dag van week

De dag waarop een week in de agenda begint. Deze waarde wordt gebruikt in programma's zoals Agenda.

Agenda

Het type agenda dat wordt gebruikt voor het weergeven van datums en tijden.

Tijdnotatie

U kunt de 24-uurs notatie gebruiken voor de tijd die wordt weergegeven in de menubalk. In plaats van bijvoorbeeld 3:00 PM wordt dan 15:00 weergegeven.

Deze optie heeft voorrang op de klokinstelling in het paneel 'Datum en tijd' in Systeemvoorkeuren.

Numbers

De tekens die worden gebruikt voor het weergeven van getallen.

Deze optie is alleen beschikbaar voor enkele hoofdtalen, zoals sommige Arabische of Indiase talen.

Sorteervolgorde lijsten

De volgorde die wordt gebruikt om onderdelen op naam te sorteren in de Finder.

Deze optie wordt alleen weergegeven als u een taal of invoerbron toevoegt die een andere sorteervolgorde ondersteunt dan 'Universeel'.

Toetsenbordvoorkeuren

Hiermee opent u het paneel 'Invoerbronnen' van het paneel 'Toetsenbord' in Systeemvoorkeuren, zodat u invoerbronnen kunt toevoegen en verwijderen en opties voor invoerbronnen kunt instellen.

Geavanceerd

Hier kunt u notaties aanpassen (van bijvoorbeeld datums en tijden) en de gebruikte taal voor de notaties wijzigen.

Published Date: 15-sep-2017
Helpful?