Safari voor Mac: Overzicht van Safari

Met Safari gaat surfen op het web nog sneller en met minder batterijverbruik. Safari biedt diverse gebruiksvriendelijke voorzieningen, zoals Apple Pay voor websites, Beeld in beeld, vastgemaakte websites en verbeterde beveiliging.

Snel de gewenste informatie vinden

Terwijl u in het slimme zoekveld typt, ziet u Safari-suggesties voor onder andere nieuwsberichten, Wikipedia-artikelen, iTunes-muziek, de weersverwachting, informatie over sportteams en spelers, aandelenprijzen, Apple Help en locaties, alsook suggesties van uw zoekmachine. Meer informatie.

De zoekterm "weer cupertino" in het slimme zoekveld en de Safari-suggesties

Winkelen met Apple Pay

Met Apple Pay voor websites kunt u veiliger en eenvoudiger online winkelen. Kijk of u bij het afrekenen een Apple Pay-knop ziet. Voltooi vervolgens uw aankoop met Touch ID op uw Mac, met Touch ID op uw iPhone of door tweemaal op de zijknop van uw Apple Watch te drukken. Uw creditcardgegevens zijn goed beveiligd en uw aankopen zijn niet zichtbaar voor anderen. Meer informatie.

Een populaire winkelsite waarop Apple Pay is gemarkeerd en een venster dat uitklapt met daarin de gegevens van uw aankoop

Video's bekijken terwijl u doorwerkt

Met Beeld in beeld kunt u webvideo's in elke hoek van uw scherm laten "zweven". Ze blijven op hun plek, ongeacht waar u verder mee bezig bent. Speel de video af en klik vervolgens op het beeld-in-beeldsymbool  (bij compatibele webvideo's). Meer informatie.

Een beeld-in-beeldvenster dat over een andere website heen zweeft

Uw favoriete websites vastmaken

U kunt Facebook, LinkedIn en andere websites die u dagelijks bezoekt vastmaken aan het browservenster. Sleep hiervoor gewoon de website naar de linkerkant van de tabbladbalk. Vastgemaakte websites blijven aan de linkerkant van uw tabbladbalk staan, zodat u er op elk moment gemakkelijk naartoe kunt gaan. Meer informatie.

Vastgemaakte websites in de Safari-tabbladbalk

Webpagina's ophalen van uw andere apparaten

Met Handoff kunt u de webpagina die u op uw Mac bekijkt automatisch doorgeven aan uw iOS-apparaat en omgekeerd. Wanneer uw apparaten zich dicht bij elkaar in de buurt bevinden, verschijnt er een Safari Handoff-symbool aan de linkerkant van het Dock op uw Mac of op het toegangsscherm van uw iOS-apparaat. Klik op het symbool of veeg erover om Safari te openen met de webpagina die u aan het bekijken was.

Met iCloud kunt u ook alle webpagina's weergeven die op uw andere Mac-computers (OS X versie 10.8.2 of hoger) en iOS-apparaten (iOS 6 of hoger) zijn geopend. Klik hiervoor gewoon op de knop 'Toon alle tabbladen' .Meer informatie.

De weergave 'Alle tabbladen' met alle open webpagina's, waaronder de webpagina's die op uw andere apparaten geopend zijn

Uw privacy beschermen

U kunt uw browsergeschiedenis en alle cookies op elk moment wissen door 'Geschiedenis' > 'Wis geschiedenis' te kiezen. U kunt ook uw cookievoorkeuren wijzigen in het paneel 'Privacy' van het voorkeurenvenster van Safari.

Als u niet wilt dat uw browsergeschiedenis in Safari wordt bewaard, kunt u een privévenster gebruiken. Kies hiervoor 'Archief' > 'Nieuw privévenster'. Wanneer u een privévenster in Safari gebruikt, worden websites ook gevraagd om u niet te volgen. Meer informatie.

Publicatiedatum: 18-sep-2017