Safari voor Mac: Cookies en websitegegevens beheren in Safari

Cookies en websitegegevens beheren in Safari

Tijdens uw bezoek aan websites worden vaak cookies en andere gegevens op uw Mac bewaard. Hierbij kan het gaan om gegevens die u hebt verstrekt, zoals uw naam, e-mailadres en voorkeuren. Aan de hand van deze gegevens kunnen websites u bij een volgend bezoek herkennen, zodat ze u bepaalde diensten kunnen aanbieden en informatie kunnen weergeven die u mogelijk interessant vindt.

Safari accepteert standaard alleen cookies en websitegegevens van websites die u bezoekt. Zo wordt voorkomen dat bepaalde adverteerders gegevens op uw Mac bewaren. U kunt de opties aanpassen in het voorkeurenvenster van Safari, zodat cookies en andere websitegegevens altijd worden geaccepteerd of geblokkeerd.

Belangrijk: Wanneer u in Safari uw cookievoorkeuren wijzigt of cookies en websitegegevens verwijdert, kunnen deze onderdelen ook worden gewijzigd of verwijderd in andere programma's, zoals Dashboard.

Kies 'Safari' > 'Voorkeuren', klik op 'Privacy' en voer vervolgens een of meer van de volgende stappen uit:

• Instellen welke cookies en websitegegevens worden geaccepteerd: Selecteer een optie voor 'Cookies en websitegegevens':

• Blokkeer altijd: Websites, derden en adverteerders kunnen geen cookies of andere gegevens op uw Mac bewaren. Hierdoor werken bepaalde websites mogelijk niet goed.

• Alleen van huidige website: Safari accepteert alleen cookies en websitegegevens van de website die u momenteel bezoekt. Op websites wordt vaak ingebed materiaal van andere bronnen gebruikt. Safari staat niet toe dat deze derden cookies of andere gegevens bewaren of opvragen.

• Alleen van sites die ik bezoek: Safari accepteert alleen cookies en websitegegevens van websites die u bezoekt. Aan de hand van uw bestaande cookies wordt bepaald of u een website al eerder hebt bezocht. Als u deze optie selecteert, kunnen websites waarvan materiaal is ingebed in andere websites die u bezoekt, geen cookies en gegevens op uw Mac bewaren.

• Sta altijd toe: Websites, derden en adverteerders kunnen cookies en andere gegevens op uw Mac bewaren.

• Bewaarde cookies en gegevens verwijderen: Klik op 'Verwijder alle websitegegevens', of klik op 'Details', selecteer een of meer websites en klik op 'Verwijder'.

Als u deze gegevens verwijdert, wordt uw gedrag mogelijk minder gevolgd, maar kan het zijn dat u wordt uitgelogd van websites of dat websites zich anders gedragen.

• De websites weergeven die cookies en andere gegevens bewaren: Klik op 'Details'.

• Instellen hoe vaak websites om uw locatiegegevens vragen: Selecteer een van de opties onder "Gebruik van locatievoorzieningen door websites":

• Vraag eenmaal per dag voor elke website: Bij elke website die u bezoekt waarvoor locatievoorzieningen worden gebruikt, wordt u één keer per dag gevraagd of locatievoorzieningen mogen worden gebruikt.

• Vraag slechts eenmaal voor elke website: Bij elke website die u bezoekt waarvoor locatievoorzieningen worden gebruikt, wordt u slechts één keer gevraagd of locatievoorzieningen mogen worden gebruikt.

• Weiger zonder vragen: Geen enkele website krijgt toegang tot locatievoorzieningen en u krijgt geen vraag te zien.

• Websites vragen u niet te volgen: Sommige websites die u bezoekt volgen uw surfgedrag, zodat ze hun webmateriaal nog specifieker op uw interesses kunnen afstemmen. U kunt Safari een verzoek laten indienen bij websites en hun externe contentleveranciers (waaronder adverteerders) om u niet te volgen.

Telkens wanneer materiaal van een website wordt opgehaald, wordt een verzoek toegevoegd om u niet te volgen. Het is wel zo dat websites zelf bepalen of ze aan dit verzoek voldoen.

Publicatiedatum: 4-okt-2016