Safari for macOS Sierra: Administrer informasjonskapsler og nettsteddata ved hjelp av Safari

Nettsteder oppbevarer ofte informasjonskapsler og andre data på Macen. Disse dataene kan inkludere informasjon som du har oppgitt, for eksempel navnet, e-postadressen og valg. Disse dataene hjelper med å identifisere deg når du kommer tilbake, slik at nettstedene kan levere tjenester og vise informasjon som kan være av interesse for deg.

Som standard, aksepterer Safari informasjonskapsler og nettsidedata kun fra nettsider du besøker. Dette bidrar til å hindre at enkelte annonsører arkiverer informasjon på Macen din. Du kan endre alternativer i Safari-valg slik at Safari alltid godtar eller alltid blokkerer informasjonskapsler og annen nettsidedata.

Viktig: Hvis du endrer innstillinger for informasjonskapsler eller fjerner informasjonskapsler og nettsteddata i Safari, kan det også endre eller fjerne dem i andre programmer, inkludert Dashboard.

Velg Safari > Valg, klikk på Personvern, og gjør ett av følgende:

• Endre hvilke informasjonskapsler og nettsteddata som godtas: Marker et «Informasjonskapsler og nettsteddata»-valg:

• Blokker alltid: Safari tillater ikke at nettsteder, tredjeparter og annonsører oppbevarer informasjonskapsler og andre data på Mac-maskinen. Dette kan forhindre at enkelte nettsteder fungere som de skal.

• Tillat kun fra gjeldende nettsted: Safari aksepterer informasjonskapsler og nettsidedata kun fra nettsiden du er på. Nettsider har ofte innebygd innhold fra andre kilder. Safari tillater ikke at disse tredjepartene arkiverer eller får tilgang til informasjonskapsler eller annen data.

• Tillat fra nettsteder jeg besøker: Safari aksepterer informasjonskapsler og nettsidedata kun fra nettsider du besøker. Safari bruker eksisterende informasjonskapsler til å fastslå hvorvidt du har besøkt et nettsted før. Ved å markere dette alternativet forhindrer du at nettsider som har innebygd innhold på andre nettsteder som du besøker, kan arkivere informasjonskapsler og data på Mac-maskinen.

• Tillat alltid: Safari tillater at alle nettsteder, tredjeparter og annonsører oppbevarer informasjonskapsler og andre data på Mac-maskinen.

• Fjern arkiverte informasjonskapsler og data: Klikk på Administrer nettsteddata, marker ett eller flere nettsteder, og klikk deretter på Fjern eller Fjern alle.

Fjerning av data kan redusere sporingen, men det kan også logge deg ut av nettsteder og forandre hvordan nettstedene oppfører seg.

• Se hvilke nettsteder som arkiverer informasjonskapsler eller data: Klikk på Administrer nettsteddata.

• Endre hvor ofte nettsider ber om å bruke stedsinformasjonen din: Velg et «Nettsteders bruk av stedstjenester»-alternativ:

• Spør for hvert nettsted én gang om dagen: Safari spør deg én gang hver dag for hvert nettsted du besøker som ber om bruk av stedstjenester.

• Spør for hvert nettsted kun én gang: Safari spør deg kun én gang for hvert nettsted du besøker som ber om bruk av stedstjenester.

• Avvis uten å spørre: Alle nettsteder nektes tilgang til stedstjenester, og Safari spør ikke.

• Be nettsteder om å ikke spore deg: Noen nettsteder sporer dine nettaktiviteter når de leverer innhold, slik at de kan tilpasse det de viser deg. Du kan få Safari til å be nettsteder og deres innholdsleverandører (inkludert annonsører) om å ikke spore deg.

Når dette valget er slått på, sendes det en forespørsel om at du ikke skal spores hver gang Safari henter innhold fra et nettsted. Det er imidlertid nettstedet som bestemmer om denne forespørselen tas til følge.

Published Date: 07.sep.2017
Helpful?