Font Book voor Mac: Lettertypen controleren in Lettertypecatalogus

Lettertypen controleren in Lettertypecatalogus

Wanneer u lettertypen installeert, worden in Lettertypecatalogus eventuele problemen weergegeven die u kunt doornemen.

Lettertypen controleren

1. Selecteer een lettertype en kies 'Archief' > 'Controleer lettertype'.

2. Klik in het venster 'Lettertypecontrole' op het driehoekje naast een lettertype om de informatie te bekijken.

Een groen symbool geeft aan dat er geen problemen met het lettertype zijn aangetroffen; een geel symbool geeft een waarschuwing aan en een rood symbool geeft een fout aan.

3. Om waarschuwingen en fouten bij lettertypen op te lossen, schakelt u het aankruisvak naast een lettertype in en klikt u op 'Installeer geselecteerde lettertypen' of 'Verwijder geselecteerde lettertypen'.

Tip: Om waarschuwingen of fouten in een lange lijst met lettertypen te vinden, klikt u op het venstermenu linksboven in het venster 'Lettertypecontrole' en kiest u vervolgens 'Waarschuwingen of fouten'.

Conflicten met dubbele lettertypen oplossen

In Lettertypecatalogus worden dubbele lettertypen in de lijst met lettertypen aangeduid met een geel waarschuwingssymbool.

1. Kies 'Wijzig' > 'Zoek geactiveerde dubbele lettertypen'.

2. Klik op een optie:

• Los automatisch op: Duplicaten worden automatisch gedeactiveerd of naar de prullenmand verplaatst, afhankelijk van de instelling in het voorkeurenvenster van Lettertypecatalogus.

• Los handmatig op: Ga door naar de volgende stap om de dubbele lettertypen zelf te bekijken en af te handelen.

3. Bekijk de dubbele exemplaren en selecteer vervolgens het exemplaar dat u wilt behouden.

Het exemplaar dat u wordt aangeraden te behouden, heeft het label 'Actief exemplaar' en is geselecteerd. Om een ander exemplaar te bekijken, selecteert u dat exemplaar.

4. Los het huidige conflict op of los alle conflicten op als er meerdere zijn.

Als u wilt dat de niet-actieve exemplaren naar de prullenbak worden verplaatst, schakelt u 'Los conflicten met dubbele lettertypen op door de dubbele bestanden naar de prullenmand te verplaatsen' in.

Als er lettertypeproblemen zijn die u niet kunt oplossen, raadpleegt u de ondersteuningswebsite van Apple: Ondersteuningswebsite van Apple.

Publicatiedatum: 22-sep-2016