iCloud: Laitteiden hallinta iCloud.com-palvelun Asetuksissa

Laitteiden hallinta iCloud.com-palvelun Asetuksissa

iCloud.com-palvelun Asetuksilla voit tarkistaa luettelon laitteistasi. Siellä näet iOS‑laitteet (iOS 8 tai uudempi), Macit (OS X 10.10 tai uudempi), Apple TV:t (3. sukupolvi tai uudempi) ja Apple Watchit, joilla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä, jota käytät iCloud.com-palvelussa. Voit myös merkitä Apple Watchisi kadonneeksi ja poistaa laitteen, jota sinulla ei enää ole.

Näytä laitteet

1. Siirry iCloud.com-palvelun Asetuksiin ja etsi Omat laitteet ‑osio.

Jos et näe Omat laitteet ‑osiota iCloud.com-palvelussa, tililläsi on vain iCloudin verkko-ominaisuuksien käyttöoikeus. Jos haluat käyttää muita iCloud-ominaisuuksia, ota iCloud käyttöön iOS‑laitteessasi tai Macissasi.

2. Näet lisätietoja laitteesta valitsemalla sen luettelosta.

Laitteen koko sarjanumero ei ole näkyvissä iCloud.com-palvelussa, mutta voit tarkistaa sen muulla tavalla:

• iOS‑laite (iOS 10.3 tai uudempi): valitse Asetukset > [nimesi] ja valitse sitten laite.

• iOS‑laite (iOS 10.2 tai vanhempi): valitse Asetukset > iCloud > Apple ID > Lisätiedot ja valitse sitten laite.

• Mac: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud > Tilin tiedot > Laitteet ja valitse sitten laite.

Merkitse Apple Watchisi kadonneeksi

Jos Apple Watchisi, jossa on watchOS 3, on kadonnut, voit lukita sen ja seurata sitä Etsi iPhoneni ‑apin Kadonnut-tilan avulla.

Jos Apple Watchisi, jossa on watchOS 2, on kadonnut, ja kellon aktivointilukitus on käytössä, voit merkitä sen kadonneeksi seuraamalla alla olevia ohjeita. Tällä tavoin Apple Watchisi uudelleenaktivoimiseen ja käytön aloittamiseen vaaditaan Apple ID:si ja salasanasi. Jos Apple Pay on otettu käyttöön, Apple Payn käyttö Apple Watchin kautta estetään ja maksukorttitietosi poistetaan kellosta, vaikka se ei olisi verkkoyhteydessä.

1. Siirry iCloud.com-palvelun Asetuksiin ja etsi Omat laitteet ‑osio.

Jos et näe Omat laitteet ‑osiota iCloud.com-palvelussa, tililläsi on vain iCloudin verkko-ominaisuuksien käyttöoikeus. Jos haluat käyttää muita iCloud-ominaisuuksia, ota iCloud käyttöön iOS‑laitteessasi tai Macissasi.

2. Valitse laitelistasta Apple Watch, jonka haluat merkitä kadonneeksi.

3. Klikkaa sarjanumeron alla olevaa kohtaa Onko tämä laite kadonnut?

Jos iOS‑laitteesi tai Macisi on kadonnut, voit lukita sen ja seurata sitä Etsi iPhoneni ‑apin Kadonnut-tilan avulla.

Poista laite, jonka olet kadottanut, myynyt tai antanut pois

Jos et enää käytä jotain iOS‑laitetta, Macia tai Apple TV:tä, voit poistaa laitteen tililtäsi seuraavien ohjeiden mukaisesti. Kun poistat laitteen, jossa Apple Pay on otettu käyttöön, Apple Pay poistetaan käytöstä laitteessa ja korttisi poistetaan laitteesta, vaikka laite ei olisi verkkoyhteydessä.

Voit myös poistaa Apple Watchisi.

• Jos siinä on watchOS 3, poista laitteesi Etsi iPhoneni ‑apista.

• Jos siinä on watchOS 2, poista se noudattamalla alla olevia ohjeita.

Jos etsit vielä Apple Watchiasi, jossa on watchOS 2, ja kellon aktivointilukitus on käytössä, merkitse se kadonneeksi poistamisen sijaan. Tällä tavoin Apple Watchisi uudelleenaktivoimiseen ja käytön aloittamiseen vaaditaan Apple ID:si ja salasanasi. Jos Apple Watchisi aktivointilukitus on käytössä, etkä merkitse laitetta kadonneeksi ennen kuin poistat sen, aktivointilukitus poistetaan käytöstä, kun laite poistetaan luettelosta. Näin kannattaa tehdä, jos myit tai lahjoitit Apple Watchisi, jossa on watchOS 2, mutta unohdit poistaa aktivointilukituksen käytöstä.

1. Siirry iCloud.com-palvelun Asetuksiin ja etsi Omat laitteet ‑osio.

Jos et näe Omat laitteet ‑osiota iCloud.com-palvelussa, tililläsi on vain iCloudin verkko-ominaisuuksien käyttöoikeus. Jos haluat käyttää muita iCloud-ominaisuuksia, ota iCloud käyttöön iOS‑laitteessasi tai Macissasi.

2. Klikkaa poistettavaa laitetta laiteluettelossa.

3. Klikkaa laitteen vieressä olevaa Poista-painiketta . Jos et näe Poista-painiketta, klikkaa Poista laite ‑painiketta (laitteen sarjanumeron tai IMEI‑numeron alla).

iOS‑laitteen tai Mac-tietokoneen iCloudista poistamisen lisäksi voit poistaa sen Etsi iPhoneni -apista. Voit tehdä tämän Macin iCloud-asetuksissa tai valitsemalla iOS‑laitteessa Asetukset > [nimesi] > iCloud (tai Asetukset > iCloud, jos sinulla on iOS 10.2 tai vanhempi).

Jos poistat laitteen iCloudista ja se yhdistetään uudelleen internetiin, laite ilmestyy jälleen Asetusten Omat laitteet ‑osioon.

Jos jokin laitteistasi ei näy luettelossa, varmista, että iCloud on otettu käyttöön samalla Apple ID:llä, jolla kirjaudut sisään iCloud.com-palveluun. Jos kyseessä on iOS‑laite, varmista, että siinä on iOS 8 tai uudempi. Jos kyseessä on Mac, varmista, että siinä on OS X 10.10 tai uudempi.

Julkaisupäivämäärä: 9.4.2019