Hitta mina vänner: Dela din plats

Dela din plats

När du delar din plats kan dina vänner se var du är på en karta, ange platsmeddelanden med mera. Du kan dela din plats på obestämd tid eller under en kortare tidsperiod. Du kan också fråga om du får följa dina vänner.

Om du använder Hitta mina vänner på flera enheter kan du välja enheten du använder för att dela din platsinfo.

Obs! Om du har anslutit dig till Familjedelning och dina familjemedlemmar delar sina platser med dig, läggs familjemedlemmarna till automatiskt i Hitta mina vänner och markeras som favoriter. Mer information finns i Apple-supportartikelnFamiljedelning.

Dela din plats från Hitta mina vänner

1. Tryck på Lägg till.

2. Tryck på fältet Till, skriv en kontakts namn,e-postadress eller telefonnummer. Tryck på Retur efter varje inlägg.

Du kan också dela din plats med AirDrop om din vän finns i närheten och använder en enhet som är inställd för AirDrop. Du behöver bara trycka på vännens namn. Mer information finns i användarhandboken för iPhone, iPad och iPod touch.

3. Tryck på Skicka, sedan på Dela en timme, Dela tills slutet på dagen eller Dela alltid.

Vännen visas i listan Vänner med texten ”är en följare”. Om du vill fråga om du får se din väns plats, trycker du först på vännen och sedan på Fråga om du får följa.

Dela din plats från Meddelanden

När du delar din plats i Meddelanden kan din vän följa dig i Meddelanden och Hitta mina vänner.

1. Tryck på Detaljer i konversationen med din vän i Meddelanden.

2. Tryck på Dela min platsinfo och välj sedan hur länge du vill dela din plats.

• Om du väljer Dela i en timme eller Dela till slutet av dagen kan du se hur lång tid det är kvar när du trycker på Detaljer i konversationen. Du visas också i Hitta mina vänner på din väns enhet under en timme eller resten av dagen.

• Om du väljer Dela obegränsat läggs du till i Hitta mina vänner på din väns enhet.

En karta med din plats visas också för din vän i konversationen i Meddelanden.

Obs! Om du stänger av Dela min plats i Hitta mina vänner kan varken dina vänner eller andra som följer dig tillfälligt via Meddelanden se dig, eftersom inställningarna för platsdelning för både Hitta mina vänner och Meddelanden hanteras med iCloud.

Dela din plats från hemskärmen

Om du har en enhet som stöder 3D Touch, kan du dela din plats direkt från hemskärmen.

1. Tryck på Hitta mina vänner och sedan på Dela min platsinfo.

2. Tryck på fältet Till, skriv en kontakts namn, e-postadress eller telefonnummer. Tryck på Retur efter varje inlägg.

Om din vän är i närheten och har en olåst enhet kan du dela din plats med AirDrop. I stället för att ange kontaktens namn trycker du på enheten under fältet Till.

3. Tryck på Skicka, sedan på Dela en timme, Dela tills slutet på dagen eller Dela alltid.

Vännen visas i listan Vänner med texten ”är en följare”. För att fråga om du får se din väns plats, trycker du först på vännen och sedan på Fråga om du får följa.

Se även
Published Date: 2018-mar-01
Helpful?