Find my iPhone: Laitteen poistaminen

Laitteen poistaminen

Jos et enää käytä iOS-laitetta, Apple Watchia, AirPodeja tai Macia, voit poistaa sen Etsi iPhoneni -apista. Kun poistat laitteen, se poistetaan laiteluettelosta. Myös aktivointilukitus poistetaan käytöstä.

Ennen kuin annat pois tai myyt laitteesi, muista tyhjentää laitteesi sisältö ja asetukset (Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset). Kun poistat laitteesi sisällön, myös Etsi iPhoneni ja aktivointilukitus kytkeytyvät pois päältä. Lisätietoja on Applen tukiartikkelissa Mitä sinun tulee tehdä ennen kuin myyt, annat pois tai vaihdat iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten sinun tulee toimia ennen Apple Watchin myymistä tai lahjoittamista, lue Apple Watchin myyminen tai antaminen pois ja kadonneen Apple Watchin suojaaminen -kohdan ohjeet Apple Watchin käyttöoppaasta.

Huomaa: Apple Watch ja AirPodit pysyvät Etsi iPhoneni -toiminnossa, kunnes poistat myös kaikki laitteet, joiden kanssa ne on yhdistetty.

iOS-laitteen tai Macin poistaminen

• iOS-laite: Valitse Asetukset > [oma nimi] > iCloud (tai Asetukset >iCloud) ja poista sitten Etsi [laite] käytöstä. Anna Apple ID:si salasana ja napauta sitten Pois päältä.

• Mac: valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud ja poista Etsi Macini -valinta. Anna Apple ID:si salasana ja napauta sitten Jatka.

Huomaa: Voit myös poistaa laitteen poistamalla iCloudin käytöstä kyseisessä laitteessa. iCloudin poistaminen käytöstä laittaa kaikki laitteen iCloud-ominaisuudet pois päältä.

Apple Watchin tai AirPodien poistaminen

Jos haluat poistaa Apple Watchin tai AirPodit, varmista, että niiden tilana on Ei verkkoyhteydessä, ja poista ne sitten iCloud.com-palvelun Etsi iPhoneni -apista.

Huomaa: Voit poistaa Apple Watchin myös noudattamalla ohjeita kohdassa Sellaisen iOS-laitteen, Macin tai Apple Watchin poistaminen, jota sinulla ei enää ole. Voit myöhemmin palauttaa Apple Watchin iCloud- tai iTunes-varmuuskopiosta.

1. Tee jompikumpi seuraavista:

• Sammuta Apple Watch.

• Aseta AirPodit koteloonsa.

2. Kirjaudu Etsi iPhoneni ‑appiin tällä laitteella samalla Apple ID:llä, jota käytät iCloudissa.

3. Kun olet laiteluettelossa, pyyhkäise laitteen kohdalla vasemmalle ja napauta sitten Poista.

Jos Apple Watch tai AirPodit muodostavat verkkoyhteyden uudelleen, ne näytetään Etsi iPhoneni ‑toiminnossa. Jos näet laitteen uudelleen, poista laitepari kaikkien laitteidesi Bluetooth-asetuksissa.

Sellaisen iOS-laitteen, Macin tai Apple Watchin poistaminen, jota sinulla ei enää ole

Jos sinulla ei enää ole iOS-laitetta, Apple Watchia tai Macia, koska olet myynyt tai antanut sen pois, sinun pitää etätyhjentää laite, ennen kuin voit poistaa sen. Apple Watchissa laitteen poistamiseen vaaditaan, että siinä on asennettuna watchOS 3 tai uudempi.

1. Kirjaudu Etsi iPhoneni ‑toimintoon tässä laitteessa sillä Apple ID:lläsi, jota käytät iCloudissa.

2. Napauta Laitteet-luettelossa laitetta, jonka haluat tyhjentää ja poistaa.

3. Napauta kohtaa Toiminnot, napauta Tyhjennä [laite] ja syötä Apple ID:si salasana tai perheenjäsenesi Apple ID:n salasana. Koska laite ei ole kadonnut, älä kirjoita puhelinnumeroa tai viestiä.

Tyhjennä laite -painike on näkyvissä näytön oikeassa alakulmassa.

Jos laite ei ole verkkoyhteydessä , etätyhjennys käynnistyy, kun laite on seuraavan kerran verkkoyhteydessä . Saat sähköpostiviestin, kun laite on tyhjennetty.

Apple Pay poistetaan käytöstä laitteessasi. Kaikki Apple Paylle määritetyt luotto- ja debit-kortit, opiskelijakortit sekä pikamatkakortit poistetaan laitteestasi. Luotto-, debit- ja opiskelijakortit poistetaan, vaikka laite ei olisi verkkoyhteydessä. Pikamatkakortit poistetaan, kun laite on seuraavan kerran yhteydessä verkkoon. Lisätietoja on Applen tukiartikkelissa Apple Payn kanssa käytettyjen korttien hallitseminen.

4. Kun laite on tyhjennetty, valitse Poista tililtä. Jos et näe Poista tililtä -valintaa, napauta nuolta , pyyhkäise laitteen kohdalla vasemmalle ja napauta sitten Poista.

Kaikki sisältösi tyhjennetään ja joku muu voi nyt aktivoida laitteen.

Voit poistaa laitteesi myös iCloud.comin Etsi iPhoneni -toiminnolla. Jos haluat lisätietoja, siirry iCloud.comiin, klikkaa Ohje-painiketta , siirry Etsi iPhoneni -toimintoon ja valitse Poista.

Huomaa: Jos et käytä jotain luotettua laitettasi, sinua pyydetään antamaan tyhjennettävän iOS-laitteen pääsykoodi. Jos et voi antaa pääsykoodia tai jos olet tyhjentämässä Macia, etätyhjennys saattaa viivästyä pari tuntia. Näin varmistetaan, että pyyntö on kelvollinen. Lisätietoja on Applen tukiartikkelissa Apple ID:n kaksiosainen todennus.

Julkaisupäivämäärä: 4.9.2019