Find my iPhone: Ta bort din enhet

Ta bort din enhet

Om du har en iOS-enhet, Apple Watch, AirPods eller Mac som du inte använder, kan du ta bort den från Hitta min iPhone. När du tar bort en enhet tas den bort från enhetslistan och dessutom inaktiveras Aktiveringslås.

Innan du ger bort eller säljer din iOS-enhet ska du först radera ditt innehåll och dina inställningar (i Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och inställningar). När du raderar innehållet avaktiveras också Hitta min iPhone och aktiveringslåset. Mer information finns i Apple-supportartikeln Gör så här innan du säljer eller ger bort din iPhone, iPad eller iPod touch. Mer information om vad du ska göra innan du säljer eller ger bort en Apple Watch-enhet finns i Sälja, ge bort eller skydda en förlorad Apple Watch i användarguiden för Apple Watch.

Obs! När du tar bort en iPhone tar du även bort Apple Watch-enheten som är parkopplad med den. När du tar bort en iOS-enhet tar du bort alla AirPods som är parkopplade till den (AirPods stannar kvar i enhetslistan om du har parkopplat dem med någon annan enhet).

Ta bort en iOS-enhet eller Mac genom att stänga av Hitta min iPhone

• På en iOS-enhet: Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud och stäng av Hitta min [enhet].

• På en Mac: välj Apple-menyn > Systeminställningar, klicka på iCloud och avmarkera Hitta min Mac.

Obs! Du kan också ta bort din enhet genom att stänga av iCloud helt på den enheten. Om du stänger av iCloud stängs alla iCloud-funktioner av på enheten.

Om du inte kan stänga av Hitta min iPhone, kan du ta bort din iOS-enhet eller Mac genom att inaktivera den och ta bort den från appen Hitta min iPhone.

Ta bort en iOS-enhet, Apple Watch eller Mac som du inte längre använder

Om du inte längre har kvar din iOS-enhet, Apple Watch eller Mac eftersom du har gett bort eller sålt den, måste du fjärradera den innan du kan ta bort den. Apple Watch-enheten måste ha watchOS 3 installerat för att du ska kunna ta bort den.

1. Logga in på Hitta min iPhone på den här enheten med ditt Apple-ID (det du använder med iCloud).

2. Gå till listan Enheter och tryck på den enhet du vill radera och ta bort.

3. Tryck på Åtgärder, tryck på Radera [enhet], ange sedan lösenordet till ditt Apple-ID eller till din familjemedlems Apple-ID. Eftersom enheten inte är förlorad ska du inte ange ett telefonnummer eller meddelande.

Knappen Radera enhet längst ned till höger på skärmen.

Om enheten är offline  påbörjas fjärraderingen nästa gång enheten är online . Du får ett e-postmeddelande när enheten har raderats.

Alla betalkort som är inställda för Apple Pay på din enhet tas bort om du raderar den, även om den är offline. Dessutom inaktiveras Apple Pay för din enhet. Om du vill ha mer information kan du läsa Apple-supportens artiklar Använda Wallet på iPhone eller iPod touch och Använda Touch ID på MacBook Pro.

4. När enheten har raderats trycker du på Ta bort från kontot. Om du inte ser Ta bort från konto trycker du på pilen , sveper åt vänster på enheten och trycker på Ta bort.

Allt ditt innehåll raderas och någon annan kan nu aktivera enheten.

Du kan också gå till iCloud.com för att ta bort enheten (på iCloud.com klickar du på hjälpknappen och går sedan till Hitta min iPhone > Ta bort).

Ta bort en enhet där du inte kan stänga av Hitta min iPhone

Om du inte kan stänga av Hitta min iPhone på enheten, stänger du av själva enheten så att den blir offline . Ta sedan bort den från appen Hitta min iPhone.

Obs! Du kan också ta bort en iOS-enhet, Apple Watch eller Mac genom att först radera den – följ bara anvisningarna nedan om hur du tar bort en enhet som du inte har. Du kan återställa enheten senare från en iCloud- eller iTunes-säkerhetskopia.

1. Stäng av enheten som du vill ta bort. Om du vill ta bort AirPods lägger du dem i fodralet så att de är offline .

2. Logga in på Hitta min iPhone på den här enheten med ditt Apple-ID (det du använder med iCloud).

3. Svep åt vänster på enheten när du är i enhetslistan och tryck sedan på Ta bort.

Om enheten blir online  på nytt, visas den i Hitta min iPhone igen. Om det är en enhet som du inte längre har kvar, följer du anvisningarna ovan för hur du tar bort en enhet du inte längre har. Om Apple Watch eller AirPods visas igen, tar du bort parkopplingen för dem i Bluetooth-inställningarna på alla dina enheter.

Published Date: 2017-apr-04
Helpful?
42% of people found this helpful.